Η άγνωστη λίστα Λαγκάρντ: Οι 86 λογαριασμοί που έλειπαν

12 Φεβρουαρίου 201513:48

Στοιχεία από την «άγνωστη λίστα Λαγκάρντ» φέρνουν στη δημοσιότητα Τα Νέα στο πλαίσιο έρευνας της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ), στην οποία συμμετέχει και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Χάρης Καρανίκας.

Πρόκειται για τους 86 λογαριασμούς που δεν περιλαμβάνονται στην αρχική λίστα Λαγκάρντ, καθώς σχετίζονται με πρόσωπα που είτε γεννήθηκαν στην Ελλάδα είτε έχουν αποκτήσει ελληνική εθνικότητα, αλλά οι γαλλικές αρχές δεν τα συμπεριέλαβαν στη λίστα λόγω του γεγονότος ότι τα στοιχεία ή η διεύθυνση που είχαν δηλώσει στο υποκατάστημα HSBC της Ελβετίας ήταν σε χώρες του εξωτερικού.

Το συνολικό ποσό που με το οποίο συνδέονται οι ανωτέρω λογαριασμοί ανέρχεται σε 270 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα των Νέων, από την ανάλυση των 86 νέων εγγραφών που παρουσιάζουν ελληνικό ενδιαφέρον, προκύπτει πως 8 καταθέτες μοιράζονταν το ποσό των 185 εκατ. δολαρίων, ενώ το μεγαλύτερο ποσό που εντοπίστηκε σε έναν λογαριασμό φθάνει τα 60 εκατ.

Πηγή: Τα Νέα

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr