Η αύξηση των εισακτέων στο ΔΠΘ θα εξισορροπήσει τη φυγή των φοιτητών με το νέο νόμο για τις μεταγραφές

15 Σεπτεμβρίου 201410:50

Σημαντικές απώλειες στον αριθμό των φοιτητών θα καταγράψει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης, με την εφαρμογή του νέου νόμου για τις μεταγραφές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όπως εκτιμά σε δηλώσεις του ο Πρύτανης του Ιδρύματος Θανάσης Καραμπίνης, με το νέο νόμο και τις ρεαλιστικές τάσεις φυγής προς τα Κεντρικά Πανεπιστήμια, αναμένεται ότι το Δημοκρίτειο θα απολέσει περίπου το 20-25% των εισακτέων του τη φετινή χρονιά.

Οι αιτήσεις δεν έχουν ξεκινήσει αλλά με δική του πρωτοβουλία το ΔΠΘ ξεκινά την καταγραφή των τάσεων μεταξύ των φοιτητών και βολιδοσκοπεί τις προθέσεις τους, μέσω εντύπων που συμπληρώνουν.

Πάντως, η αύξηση του αριθμού των εισακτέων στα τμήματα του Δημοκριτείου αναμένεται ότι θα εξισορροπήσει τις απώλειες των φοιτητών με μεταγραφή. Σύμφωνα με το Θανάση Καραμπίνη, όπως προέκυψε και από τις συνομιλίες που είχε με την πολιτική ηγεσία, η αύξηση των εισακτέων στις Σχολές του ΔΠΘ κατά 20%, επιχείρησε έγκαιρα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που προκύπτει με τις μεταγραφές.

Έτσι υπολογίζεται ότι συνολικά οι τελευταίες εξελίξεις δεν θα διαταράξουν τη λειτουργία του Πανεπιστημίου της Θράκης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr