Αυτός είναι ο Ελληνας ομογενής που έκανε την Apple να παραμιλάει και να κλείνει συμφωνία μαζί του

7 Ιανουαρίου 201410:46

Το ελληνικό δαιμόνιο δεν σταματάει πουθενά. Αντιθέτως ανθεί διαρκώς και καταφέρνει να δημιουργεί εξαίσια πράγματα εκ του μηδενός. Ο ομογενής Γιάννης Παπανδριόπουλος, αυτή τη στιγμή, συζητιέται έντονα από τους ιθύνοντες της Apple και όχι άδικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του αυστραλιανού Τύπου, ο 35χρονος ομογενής (ο πατέρας του είναι Ελληνας που στη συνέχεια έφυγε για Αυστραλία) πούλησε στον τεχνολογικό κολοσσό, μια εφαρμογή που φέρει το όνομα SnappyCam. Μάλιστα, το ύψος της αγοραπωλησίας δεν έγινε γνωστό, αλλά εκτιμάται ότι ανέρχεται σε «πολλά-πολλά εκατομμύρια δολάρια».

Ο Παπανδριόπουλος, ακολουθώντας το παράδειγμα του πατέρα του που είναι ηλεκτρονικός μηχανικός, ακολούθησε το δρόμο της τεχνολογίας στις σπουδές του. Είναι κάτοχος PhD από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης και ιδού τώρα τα αποτελέσματα των προσπαθειών του.

Επινόησε τον τρόπο να κάνει την κάμερα του iPhone να πραγματοποιεί λήψη φωτογραφιών πλήρους ανάλυσης σε 20 με 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο, σημαντικά ταχύτερα δηλαδή από την εγγενή λειτουργία (burst mode) του iPhone.

Η εφαρμογή SnappyCam δεν είναι πλέον διαθέσιμη στο App Store ενώ και οι ιστοσελίδες της SnappyLabs δεν είναι προσβάσιμες. Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν ότι την εξαγορά της εταιρείας καλόβλεπαν και άλλοι κολοσσοί του χώρου χωρίς όμως να γίνεται κάποια πιο συγκεκριμένη αναφορά.

Η κίνηση αυτή της Apple έρχεται ως συνέχεια αντίστοιχων κινήσεων της εταιρείας κατά τις οποίες προχωρά στην εξαγορά μικρότερων ομάδων που βρίσκονται πίσω από δημοφιλείς εφαρμογές, τις λειτουργίες των οποίων ενσωματώνει στο iOS. Ο 35χρονος, ζει και δουλεύει στο Σαν Φρανσίσκο τα τελευταία χρόνια και οι γονείς του στη Μελβούρνη.

Ο Γιάννης Παπανδριόπουλος, ο οποίος, ασχολείται με την ψηφιακή τεχνολογία από δώδεκα ετών σήμερα θεωρείται κορυφαίος του είδους του. Ο ίδιος εδώ και λίγα χρόνια προσπαθεί να εφαρμόσει μια μέθοδο που όπως ισχυρίζεται, θα κάνει το ίντερνετ έως και 200 φορές ταχύτερο απ’ ότι είναι σήμερα!

Την ανακάλυψη όμως θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική το πανεπιστήμιο Μελβούρνης, με αποτέλεσμα να βραβεύσει τον ομογενή «μετ’ επαίνων». Το 2007 η εφημερίδα The Age κατέταξε τον Παπανδριόπουλο μεταξύ των εκατό κορυφαίων προσωπικοτήτων της χρονιάς για την ανακάλυψή του εκείνη.

Πηγή:  iefimerida.gr 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr