Αυστραλία: Ελληνίδα χώρισε και κέρδισε στο λόττο 6 εκατ. δολάρια!

19 Αυγούστου 201310:08

Τύχη βουνό για Ελληνίδα που ζει στο Σίδνει – Ο πρώην συζυγός της διεκδίκησε ανεπιτυχώς τα μισά χρήματα Μια Ελληνίδα του Σίδνεϊ κέρδισε έξι εκατομμύρια δολάρια στο Λόττο έξι μήνες μετά από τον χωρισμό της με τον επί 20ετίας σύζυγό της. Ο 62χρονος σύζυγός προσέφυγε στη δικαιοσύνη και απαιτούσε να του δοθεί το μισό ποσόν δηλαδή τρία εκατομμύρια δολάρια.

Ο σύζυγος υποστήριξε πως αν και το ζευγάρι είχε χωρίσει όταν αγοράστηκε το τυχερό κουπόνι, εντούτοις το μισό ποσόν του ανήκει γιατί το κουπόνι αυτό αγοράστηκε με χρήματα «από το κοινό ταμείο».

«Μαζί το παίξαμε, μαζί και να τα φάμε»
Οι δικηγόροι του υποστήριξαν ακόμα στο δικαστήριο πως με το να επιτρέπει ο σύζυγος στην σύζυγο να παίζει Λόττο όλα αυτά τα χρόνια που ήταν παντρεμένοι, με τα κοινά τους χρήματα, αύξησε τις πιθανότητες της «να πιάσει την καλή».

Τα ονόματα του ζευγαριού, για νομικούς λόγους, δεν επιτρέπεται να δημοσιοποιηθούν. Όπως έγινε γνωστό στο δικαστήριο όμως η σούπερ-τυχερή αγόραζε δελτία Λόττο από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 και ξόδευε 25 με 30 δολάρια την εβδομάδα.

Αν έχεις τύχη διάβαινε…

Όταν χώρισαν, το 2008, η γυναίκα στεναχωριόταν για το πώς θα τα βγάλει πέρα οικονομικά. Μάλιστα η αδελφή της την βοηθούσε δίνοντας της 50 δολάρια την εβδομάδα. Δελτίο Λόττο αγόραζε και ο πατέρας των δυο γυναικών που είχε ονομάσει το δελτίο του «Τύχη» (στα ελληνικά). «Τύχη», λοιπόν, ονόμασε και η μια αδελφή το δικό της δελτίο και το έδινε στην άλλη να το καταθέτει κάθε εβδομάδα. Μάλιστα της έδινε και χρήματα για να παίζει Λόττο.

Μέχρι που το κέρδισε: Έξι εκατομμύρια δολάρια. Κράτησε πέντε για τον εαυτό της και ένα εκατομμύριο το πρόσφερε στην αδελφή της που της στάθηκε. Όσο για τον σύζυγο το δικαστήριο έκρινε ότι δεν δικαιούται ούτε σεντ γιατί όταν αγοράστηκε το τυχερό κουπόνι το ζευγάρι είχε χωρίσει και η σύζυγος δεν έπαιζε Λόττο με χρήματα του συζύγου.

Το δικαστήριο όμως μοιράζοντας τα περιουσιακά στοιχεία του ζευγαριού αποφάσισε όπως η σύζυγος δώσει 500.000 δολάρια έξτρα στον σύζυγο γιατί «υπάρχει τεράστια διαφοροποίηση στα οικονομικά των δυο πλευρών και οι πιθανότητες του συζύγου να εργαστεί είναι περιορισμένες».

Πηγή: protothema.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr