Αφού εκτέλεσαν τις ΘΛΕ τώρα στήνουν στον τοίχο και τον τουρισμό

12 Φεβρουαρίου 201714:03

Οι χειρότερες Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές από θέμα οργάνωσης πλησιάζουν και ο μόνος που δεν το έχει καταλάβει είναι ο Δήμος Ξάνθης. Την παρτίδα για ακόμη μια φορά θα σώσουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι οι οποίοι με το πάθος και την φαντασία τους εξισώνουν την ανικανότητα του Δήμου και κυρίως όμως της “Πλατείας Ματσίνη” να εξελίξουν τον θεσμό. 

Το καρναβάλι της Ξάνθης έχει πάψει εδώ και τρία χρόνια να είναι το δεύτερο καλύτερο στην χώρα με άλλες πόλεις όπως αυτή του Ρεθύμνου να διεκδικούν την θέση αυτή. Άλλωστε πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά για τον θεσμό όταν όλα υλοποιούνται την τελευταία στιγμή, αφίσες, πρόγραμμα ), εκδηλώσεις κλπ. 

Εργαλεία ενημέρωσης δεν υπάρχουν και αυτά που λειτουργούν όπως η επίσημη ιστοσελίδα των ΘΛΕ δεν είναι ενημερωμένη και ουσιαστικά λειτουργεί τις τελευταίες ημέρες του θεσμού. Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης των ΘΛΕ εκτός από έλλειψη φαντασίας, αγνοούν και την αποστολή του θεσμού των ΘΛΕ ο οποίος δεν είναι μόνο οι εκδηλώσεις εκείνων των ημερών, αλλά λειτουργεί και ως Πρεσβευτής της πόλης και του Νόμου σε όλη την διάρκεια του χρόνου. Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να υπάρχουν ενέργειες και αρκετούς μήνες πριν αλλά και μετά. 

Βέβαια και σε αυτή την περίπτωση όπου ο Δήμος Ξάνθης είτε αγνοεί είτε δεν μπορεί, το κενό το καλύπτουν και πάλι οι πολίτες της Ξάνθης και στην προκειμένη και το Xanthipress. Εδώ και τέσσερα χρόνια ο κόσμος της Ξάνθης και οι επισκέπτες για το καρνάβαλι και μέσω αυτού και για τον νομό, ενημερώνονται από ένα δικό μας εργαλείο το www.carnivalxanhi.gr το οποίο δεν είναι απλά ένα site αλλά ένας ετήσιος ζωντανός οργανισμός. 

Εκτός από την περίοδο των ΘΛΕ σε όλη την διάρκεια του χρόνου τα εργαλεία του carnivalxanthi.gr επικοινωνούν την περιοχή ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι όπου οι χρήστες και μαθαίνουν για την περιοχή αλλά και βάζουν “στο σκληρό δίσκο” του μυαλού τους το θεσμό.

Δείτε μερικά παραδείγματα:

Όποιος ακουλουθήσει την σελίδα του carnivalxanthi.gr στο Facebook και κάνει μια “διαδρομή” προς τα κάτω θα διαπιστώσει όχι μόνο τα Post που αφορούν την περιοχή όλο το χρόνο, αλλά και τις δημοσιεύσεις για το Καρναβάλι που ξεκινούν από τον μήνα Δεκέμβριο. Εδώ βέβαια να φανταστούμε πόσο δύσκολο είναι αυτό αφού οι οργανωτές ξεκινούν να δίνουν πληροφορίες μόλις τις τελευταίες ημέρες. Στην πλοήγηση θα διαπιστώσετε και από τις ημερομονίες την σημαντική βοηθεία που δίνει το εργαλείο αυτό και στους Συλλόγους με τις στολές τους και τις δράσεις τους να ανεβαίνουν άμεσα δίνοντας την δυνατότητα να ενημερωθούν Ξανθιώτες και επισκέπτες.

Με την προχειρόρητα που αντιμετωπίζονται οι ΘΛΕ από τον Δήμο μπορεί κάποιος να το διαπιστώσει και με τον τρόποι που δίνουν οι οργανωτές το πρόγραμμα, ανεβαζουν ένα pdf το οποίο είναι τεράστιο και καλούνε το κόσμο να το κατεβάζει χωρίς φυσικά να υπολογίζουν, μάλλον από άγνοια αυτή την φορά, πως οι χρήστες δυσκολεύονται να το δούνε από κινητά. Αλλά είπαμε, δεν πειράζει, εκτός ότι στα διαδικτυακά εργαλεία που τα βάζουν δεν έχουν επισκεψομότητα, υπάρχουν οι πολίτες που καλύπτουν το κενό. Αν μπει κάποιος στο μενού “Πρόγραμμα” στο δικό μας site θα δει το πρόγραμμα όπως θα έπρεπε να είναι (δείτε εδώ) 

Εκτελούν τώρα και τον τουρισμό

Και επειδή δεν φτάνει που ευτελίζεται ο θεσμός των ΘΛΕ οργανωτικά και επικοινωνιακά από το Δήμο Ξάνθης είπαν να “εκτελέσουν” και γενικά τον τουρισμό. Αυτή την στιγμή για την Ξάνθη και για όλο τον νομό δεν υπάρχει κανένα εργαλείο διαδικτυακό για την ενημέρωση των υποψήφιων επισκεπτων. Το Domain www.xanthi.gr αγνοείται και δεν ξέρει κανείς σε ποιον ανήκει (επειδή είναι τοπωνύμιο ιδιοκτήτης είναι Δήμος η Περιφέρεια) με συνέπεια η νούμερο ένα αναζήτηση για την Ξάνθη στις μηχανές αναζήτησης όταν την πατάς δεν εμφανίζει τίποτα. 

Το ρόλο της τουριστικής ενημέρωσης της Ξάνθης και του νόμου – μόνο όπου είναι ο Δήμος Ξάνθης – την έχει αναλάβει ένα κομμάτι της ιστοσελίδας του Δήμου Ξάνθης με μια πρόχειρη δουλειά και λογικό αφού οι υπεύθυνοι δεν είναι εξιδικευμένοι για αυτή την αποστολή. 

Αλλά και πάλι δεν πειράζει, οι πολίτες της πόλης φροντίζουν και για αυτό το έλλειμα του Δήμου και μαζί με αυτούς και εμείς. Εκτός της προσπάθειας με το Καρναβάλι υπάρχει και το www.nestohoria.gr το πρώτο Branding Τόπου που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Σύντομα θα καλύψουμε και το κενό για την Παλιά Πόλη, τα Πομακοχώρια και όλο τον Νόμο με τρία νέα site

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr