Η αφίσα και η προκήρυξη του Xanthi Old City Trail 2016

7 Φεβρουαρίου 201623:59

Από τους Xanthi Runners δόθηκε στη δημοσιότητα η προκύηρυξη για τον αγώνα  Xanthi Old City Trail 2016 και τους παράλληλους αγώνες.

Ο Σύλλογος Δρομέων Ξάνθης ¨Xanthi Runners¨ σε συνεργασία με το Δήμο Ξάνθης και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, προκηρύσσουν το 2ο Xanthi Old city trail . Η επιτυχία της περσινής διοργάνωσης εκφράστηκε με τη μεγάλη συμμετοχή στους αγώνες, σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα θετικά σχόλια των συμμετεχόντων για τις ιδιαιτερότητες της διαδρομής που την καθιστούν μοναδική στο είδος της στην Ελλάδα.

Ο παραδοσιακός οικισμός της Ξάνθης, γνωστός ως «παλιά Ξάνθη», δημιούργημα της τρίτης δεκαετίας του 19ου (1830), αποτελεί έναν πόλο έλξης σε μια ευρύτερη γεωγραφική περιοχή που συγκεντρώνει πολιτισμικό, ιστορικό και οικολογικό ενδιαφέρον. Καινοτομία του αγώνα είναι ότι οι αθλητές θα βρεθούνε σε ένα νέο τερέν από τα συνηθισμένα που τρέχανε έως σήμερα. Η διαδρομή του αγώνα κινείται στα γραφικά σοκάκια και στα στενά της παλαιάς πόλης, σε δρόμους με πλακόστρωτο και σκαλοπάτια και διέρχεται μέσα από 1.200 διατηρητέα κτίσματα, μεγάλα αρχοντικά διασωζόμενα ως σήμερα, ιστορικά κτήρια τα οποία στεγάζουν το λαογραφικό μουσείο, την δημοτική πινακοθήκη, το κέντρο πολιτισμού και περνά μπροστά από εκκλησίες, παρεκκλήσια, την Ιερά Μονή της Αρχαγγελιώτισας και την Ιερά Μονή της Παναγίας της Καλαμούς αλλά και σε μονοπάτια μέρος του περιαστικού δάσους της πόλης. Αφετηρία και τερματισμός του αγώνα παραμένει η κεντρική πλατεία της πόλης. Ο αγώνας  City Trail απευθύνετε σε όλους τους  αθλητές Δρόμου και Βουνού, είτε έχουν συστηματική ενασχόληση με το τρέξιμο είτε όχι. Τα πάντα ρυθμίζονται κατόπιν σκληρής προετοιμασίας έτσι ώστε να παρουσιαστεί από τους συντελεστές της διοργάνωσης και τους δεκάδες εθελοντές ένας άρτιος οργανωμένος αγώνας εφάμιλλος μεγάλων διοργανώσεων, που θα έρθει να ανταμείψει την εμπιστοσύνη των εκατοντάδων δρομέων.

Αναλυτικά:

Προκήρυξη αγώνα city trail 2016
Προκήρυξη παράλληλων αγώνων city trail 2016

αφίσα_Α3_για FB_2ο Xanthi Old City Trail 8,46ΜΒ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr