Άφαντος μέχρι στιγμής ο απατεώνας που “τσέπωσε” 1.200 ευρώ από ΑΤΜ στην Ξάνθη

11 Μαΐου 202114:46

Σε κυνήγι αναζήτησης και ταυτοποίησης ενός αγνώστου άνδρα που ξεγέλασε μια γυναίκα δυο φορές, εξελίσσεται το απίστευτο περιστατικό που συνέβη στην Ξάνθη.

Αρχικά ο δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με το θύμα και εκδήλωσε το ενδιαφέρον να αγοράσει ένα γεωργικό μηχάνημα από αυτό. Κατά την επικοινωνία τους έπεισε την γυναίκα να πραγματοποιήσουν τη συναλλαγή μέσω εφαρμογής από ΑΤΜ τράπεζας. Στη συνέχεια, μεταβαίνοντας στο σημείο του ΑΤΜ και εκμεταλλευόμενος την άγνοια της γυναίκας ως προς τον τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής, αλλά και έχοντας αποσπάσει για δεύτερη φορά την εμπιστοσύνη της, την καθοδήγησε για την πραγματοποίηση της συναλλαγής καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο να την εξαπατήσει και να αποσπάσει κωδικούς αλλά από τον τραπεζικό της λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ.

Το περιστατικό συνέβη προχθές ενώ μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχει εντοπιστεί ο δράστης παρά τις έρευνες που γίνονται τόσο για πληροφορίες που μπορεί να ανακτήσουν οι Αρχές από την τηλεφωνική επικοινωνία αλλά και από το υλικό βιντεοσκόπησης από κάμερες που συνήθως υπάρχουν πάνω από τα ATM τραπεζών, λαμβάνοντας υπόψη και το πρόσθετο εμπόδιο που μπορεί να παρουσιαστεί στην τελευταία περίπτωση για αναγνώριση από την χρήση μάσκας κατά του Covid-19.

Όταν το θύμα αντιλήφθηκε ότι έπεσε στα δίχτυα απατεώνα ήταν ήδη αργά αλλά απευθύνθηκε στις Αρχές για τον εντοπισμό του.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr