Άδωνις: Θα προσφέρω εργασία σε όλους τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

7 Δεκεμβρίου 201311:23

Την πρόθεση του υπουργείου Υγείας να προσφέρει εργασία σε όλους τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ μέσω της ένταξης τους ως πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αποκάλυψε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας ότι αυτό είναι ένα από τα σχέδια που εξετάζονται.

«Αφού δεν θέλετε καμία απόλυση, τότε ελάτε όλοι στο ΕΣΥ ως πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με το μισθό και το ωράριο του ΕΣΥ, θέλετε;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο πρωινό του MEGA μιλώντας στον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ.

Μιλώντας για το σχέδιο αυτό ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η νέα κατάταξη θα γίνει βάσει των κριτήριων που υπάρχει στο ΕΣΥ.

Ο υπουργός Υγείας επιτέθηκε εκ νέου στους απεργούς κυρίως για το θέμα των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας κατηγορώντας τους ότι «μπροστά στο συνδικαλιστικό σας μένος, δείξατε παγερή αδιαφορία για συνανθρώπους σας και αυτό σας χαρακτηρίζει» με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ να τον κατηγορεί με τη σειρά του για «λαϊκισμό».

Σε κάθε περίπτωση η επόμενη ημέρα του οργανισμού θα προκύψει μετά την παράδοση της έκθεσης αξιολόγησης του ΕΟΠΥΥ για την οποία η επιτροπή που έχει συσταθεί πήρε παράταση έως την ερχόμενη Τρίτη.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr το αίτημα για παράταση ήταν ομόφωνο καθώς τα μέλη της επιτροπής έκριναν ότι το διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων τους (τέλη Νοεμβρίου) έως σήμερα, οπότε και ήταν αρχικά προγραμαμτισμένο να παραδοθεί το πόρισμα, δεν ήταν επαρκές.

Πηγή : ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr