Αδίκημα η προσβολή μέσω… twitter στην Τουρκία

12 Απριλίου 201322:00

Αδίκημα θεωρούνται τα προσβλητικά σχόλια μέσω του δημοφιλούς ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter, στην Τουρκία, έπειτα από απόφαση δικαστηρίου.

Η απόφαση ήρθε μετά την καταγγελία το μοντέλου Νιλάι Ντόρσα η οποία είχε λάβει σχόλια προσβλητικού περιεχομένου στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, από τον σχεδιαστή μόδας Τόλγκα Τσαμ, τον Νοέμβριο του 2011.

Το δικαστήριο θεώρησε αδίκημα το γεγονός ότι ο σχεδιαστής εξέφρασε προσωπική άποψη προσβλητικού περιεχομένου στο Twitter και την μοιράστηκε δημοσίως.

Ο δικηγόρος της Ντόρσα ζήτησε την τριετή φυλάκιση του Τσαμ, ωστόσο το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι θα ελάττωνε την ποινή του εφόσον ο σχεδιαστής δεν υπέπιπτε σε άλλα αδικήματα σε διάστημα τριών ετών.

Στο παρελθόν η Ντόρσα είχε μηνύσει έναν χρήστη του Twitter ο οποίος την απειλούσε με μηνύματα, με αποτέλεσμα ο άνδρας να πληρώσει αποζημίωσαν 1.500 τουρκικών λιρών.

«Μια ακόμα υπόθεση έκλεισε! Ακόμα και αν το Twitter είναι κοινωνικό δίκτυο, κανείς δε μπορεί να προσβάλει κανέναν. Η δικαιοσύνη μίλησε!», έγραψε στο προφίλ της η Ντόρσα μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Πηγή : Πρώτο Θέμα

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr