Άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο στην Αλεξανδρούπολη

8 Απριλίου 201921:02

Η ΡΑΕ προχώρησε στη χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για το σταθμό συνδυασμένου κύκλου με φυσικό αέριο ισχύος 662 MW της Damco Energy του ομίλου Κοπελούζου, η οποία σχεδιάζεται να υλοποιηθεί στη ΒΙ.ΠΕ. Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με την άδεια, η οποία έχει 35ετή διάρκεια, ο σταθμός συνδυασμένου κύκλου κοινού άξονα θα αποτελείται από μία αεριοστροβιλική μονάδα ισχύος ~ 450 MW και ατμοστροβιλική μονάδα ισχύος ~ 212 MW.

Η αίτηση του Ομίλου Κοπελούζου στη ΡΑΕ είχε κατατεθεί το Δεκέμβριο του 2018, ενώ η απόφαση του ομίλου να προχωρήσει στη συγκεκριμένη επένδυση εντάσσεται στο ευρύτερο ενδιαφέρον που έχουν δείξει οι ιδιώτες του εγχώριου κλάδου για μονάδες αυτών των χαρακτηριστικών και μεγέθους.

Άλλωστε, όπως είχε γράψει το energypress, υπάρχει επίσης το σχέδιο για μονάδα φυσικού αερίου της Μυτιληναίος (έχει ήδη λάβει άδεια παραγωγής) και η αντίστοιχη μονάδα που ανακοίνωσε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, όπως και αντίστοιχη μονάδα συνδυασμένου κύκλου 665 MW που σχεδιάζει ο Όμιλος Καράτζη (ιδιοκτήτης και της ηλεκτρικής εταιρείας ΚΕΝ) για το νομό Λάρισας.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr