ΑΔΕΔΥ Ν. Ξάνθης: “Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας βρίσκει χωρίς ΜΕΘ το Νοσοκομείο της Ξάνθης”

7 Απριλίου 202112:35

Με μια λιτή και στοχευμένη στις ελλείψεις που παρατηρούνται στο Νοσοκομείο Ξάνθης, η ΑΔΕΔΥ της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης σχολιάζει την κατάσταση, όπως αυτή είναι διαμορφωμένη σήμερα που γιορτάζεται παγκοσμίως η Ημέρα Υγείας. Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: 

“Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (World Health Day), η οποία επικεντρώνεται σε σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν την ανθρωπότητα.

Γιορτάζουν οι νοσηλευτές και όλοι οι επαγγελματίες της υγείας που καθημερινά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του COVID-19.

Άνθρωποι με μορφή Ήρωα που παρέχουν υψηλής ποιότητας περίθαλψη και φροντίδα. Όλοι αναγνωρίζουν άλλωστε ότι χωρίς τους επαγγελματίες υγείας, δεν θα μπορούσε να δοθεί η μάχη ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού COVID-19.

Η υγεία είναι ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και κάθε άνθρωπος σε κάθε σημείο του πλανήτη πρέπει να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας ανεξαρτήτως της οικονομικής του κατάστασης.

Παρόλα αυτά όμως η (ΜΕΘ) Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ξάνθης, δεν δύναται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ασθενών της Ξάνθης, αφού υπάρχει έλλειψη στον απαιτούμενο αριθμό ιατρών εντατικολόγων.

Η ΜΕΘ του νοσοκομείου Ξάνθης για να λειτουργήσει και να εξυπηρετήσει ασθενείς χρειάζεται τέσσερις Εντατικολόγους και δυστυχώς για όλους εμάς διαθέτει μόλις δύο.

Η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ξάνθης διαθέτει 7 κλίνες, με πλήρη εξοπλισμό και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν την περιοχή. Χωρίς το ανάλογο προσωπικό όμως δεν μπορούν να λειτουργήσουν προς όφελος των πολιτών αυτής της πόλης.

Ελπίζουμε σύντομα ο Υπουργός Υγείας, οι θεσμικοί φορείς της πόλης και η Διοίκηση του Νοσοκομείου να δώσουν άμεση λύση στο σοβαρό πρόβλημα που ταλανίζει την κοινωνία της Ξάνθης.”

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr