ΑΔΕΔΥ: Μεγάλη συμμετοχή στην απεργία και το συλαλλητήριο. Σχεδόν καθολική άρνηση στην αξιολόγηση στην Ξάνθη !

9 Ιουλίου 201416:15

Αρκετά ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στην Ξάνθη καθώς και στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε ενάντια στην αξιολόγηση.
Η συμμετοχή στην απεργία ήταν σχεδόν καθολική στην ΠΕ Ξάνθης, αρκετά μεγάλη στο Νοσοκομείο όπως επίσης και στη ΔΟΥ Ξάνθης ενώ μικρότερη στο Δήμο Ξάνθης.

Στο συλλαλητήριο που προγραμμάτισε η ΑΔΕΔΥ στην Ξάνθη συμμετείχαν αρκετοί εργαζόμενοι παρά την απουσία αρκετών εκπαιδευτικών λόγω θέρους.Είχαν προηγηθεί επισκέψεις του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ σε όλους τους χώρους εργασίας και στις Γενικές Συνελεύσεις εργαζομένων προκειμένου να ενημερωθούν για τις πρόσφατες εξελίξεις. Οι απεργοί πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης ενώ έκαναν μικρή στάση στη ΔΕΗ, διαμαρτυρόμενοι για την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της μικρής ΔΕΗ.

Καθολική άρνηση για την αξιολόγηση στην Ξάνθη

Στο στόχαστρο των απεργών βρίσκεται η αξιολόγηση με τα στοιχεία από την Ξάνθη να δείχνουν σχεδόν καθολική άρνηση απέναντι στην αξιολόγηση. Ποσοστο 95% των προϊσταμένων φαίνεται να αρνείται να παραλάβει και να αποστείλει τα έγγραφα της αξιολόγησης.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι αντιδρούν και στις κυοφορούμενες αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο που, ουσιαστικά, θα απαγορεύουν κάθε απεργία και αναμένεται να υπάρξει νέο κύμα αντιδράσεων.

Το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης ΕΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συναυλία διαμαρτυρίας

ADEDY4 ADEDY1 ADEDY2 ADEDY3

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr