Μπακαλίαρος Καραϊβικής (Accra)

1 Μαΐου 201022:00

mpakaliarosjpgΜπακαλίαρος Καραϊβικής (Accra)

Υλικά

1,25 κιλό μπακαλιάρος αλατισμένος
450 γρ αλεύρι
50 γρ Σχοινόπρασο
50 γρ κρεμμύδι
4 φρέσκες κόκκινες πιπεριές τσίλι
6 σκελίδες σκόρδο
25 γρ κάρι σε σκόνη
250 ml νερό
5 λεμόνια
μαϊντανός
Πιπέρι


Προετοιμασία

Μουλιάστε τον αλατισμένο μπακαλίαρο στο νερό για 12 ώρες, Στραγγίξτε τον και βάλτε τον σε μία κατσαρόλα με νέρο που σιγοβράζει ,κατεβάστε το απο την φωτιά και αφαιρέστε το δέρμα και τα κόκκαλα.

Ανακατέψτε το ψάρι με το αλεύρι, το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το  ψιλοκομμένο τσίλι , το  σκόρδο και την σκόνη κάρι , προσθέστε αρκετό νερό ώστε  να σχηματίστει μια παχιά ζύμη.

Ρίξτε κουταλιές από το μείγμα σε καυτό λάδι και τηγανίστε τις μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίξτε τις και  ρίξτε πάνω τους αλάτι και  χυμό λεμονιού. Σερβίρετε τις γαρνιρισμένες με φέτες  λεμονιού και μαϊντανό.

www.syntages-mageirikhs.gr.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr