Κοτόπουλο a la Provencal

23 Ιανουαρίου 201015:39

_a_la_Provencal_copyΚοτόπουλο a la Provencal

 

Υλικά για 4 μερίδες

* 4  στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα με το δέρμα τους
* 1 κουταλάκι του γλυκού μυρωδικά
* 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
* 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
* 2 μεγάλες ντομάτες σε κύβους
* 1 μελιτζάνα σε κύβους
* 2 κολοκυθάκια σε κύβους
* 1  κόκκινη, κίτρινη, πράσινη  πιπεριά σε κύβους
* 4 – 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
* 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
* Αλάτι και πιπέρι

Προετοιμασία

Τρίψτε τα στήθη κοτόπουλου με τα βότανα.

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι.

Τσιγαρίστε  τα στήθη κοτόπουλου μέχρι ροδίσουν από  τις δυο πλευρές τους .

Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και κρατήστε τα στην άκρη.

Προσθέστε τα κρεμμύδια στο ίδιο τηγάνι, και τσιγαρίστε μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέστε το σκόρδο, τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, και τις  πιπεριές. Τσιγαρίστε  για 10 λεπτά.

Προσθέστε τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι, καλύψτε το σκεύος και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

Προσθέστε τα  στήθη κοτόπουλου, το μαϊντανό, καλύψτε το σκεύος και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

Για το σερβίρισμα  βάλτε τα λαχανικά στο κάτω μέρος του πιάτου και να το κοτόπουλο από πάνω τους .

Γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού ή φρέσκο μαϊντανό. 

www.syntages-mageirikhs.gr

http://www.mpatzakidis.gr/

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr