Κουκιά & αγγινάρες

11 Φεβρουαρίου 201022:00

koukia_me_agginaresΚουκιά & αγγινάρες

Υλικά

  • · 12 μέτριες αγκινάρες
  • · 1 κιλό κουκιά
  • · 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • · 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • · 1/3 του φλιτζανιού άνηθο
  • · 2 λεμόνια, ο χυμός
  • · 2 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
  • · 2 φλιτζάνια νερό
  • · 1 κουταλιά της σούπας νισεστέ
  • · Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το κοτσάνι της αγκινάρας και ακολούθως με κυκλική εξωτερική κίνηση, όλα τα σκληρά φύλλα. Ακολούθως αναποδογυρίζουμε την αγκινάρα και αφαιρούμε πάλι με κυκλική κίνηση το υπόλοιπο κοτσάνι μαζί με τη βάση των εξωτερικών φύλλων. Τέλος πολύ μαλακά αφαιρούμε και τα τελευταία φύλλα από το κέντρο. Σε κάθε στάδιο που αφαιρούμε κομμάτια για να καθαρίσουμε τις αγκινάρες, τρίβουμε με το λεμόνι. Ξεπλένουμε και κόβουμε την κάθε αγκινάρα σε τέσσερα κομμάτια. Βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και λίγο λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Καθαρίζουμε τα κουκιά και κρατάμε το περίβλημα τους εφόσον είναι τρυφερά. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε τα κουκιά. Αμέσως μετά τις αγκινάρες, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ζωμό, το νερό, αλάτι, πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 20′-25′ σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον άνηθο. Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό λεμονιού και διαλύουμε το νισεστέ. Προσθέτουμε λίγη σάλτσα από την κατσαρόλα ανακατεύουμε καλά, ώστε να διαλυθεί εντελώς και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε προσεκτικά, αφήνουμε να πάρει μία βράση για 2-3 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr