tsepelis

Aπάντηση Τσέπελη σε Σάββα για το νέο δάνειο της ΔΕΥΑΞ

30 Απριλίου 201018:20

tsepelisΤις προηγούμενες μέρες ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μανώλης Τσέπελης ρωτήθηκε από τον Τύπο για την καταγγελία του δημοτικού σύμβουλου της αντιπολίτευσης Σάββα Μελισσόπουλου γύρω από τη σύναψη νέου δανείου της ΔΕΥΑΞ ύψους 850 χιλιάδων ευρώ καθώς και για τα χρέη της επιχείρησης.

  Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ απέφυγε να απαντήσει και προανήγγειλε γραπτή ανακοίνωση προκειμένου, όπως είπε, να απαντήσει αναλυτικά για κάθε ερώτημα που τέθηκε από το Σάββα Μελισσόπουλο. Το μεσημέρι της Παρασκευής προχώρησε στην έκδοση της αναμενόμενης ανακοίνωσης γύρω από τια δανειακές συμβάσεις της εταιρίας και τα έργα που εκτελούνται. Στην ανακοίνωση αντεπιτίθεται στο συνδυασμό «Πολίτες για την αλλαγή» και υπεραμύνεται των επιλογών της Διοίκησης της ΔΕΥΑΞ που έχουν σαν στόχο, όπως αναφέρει, ένα αρκετά μεγάλο όγκο έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και πρόκειται να κατασκευαστούν.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση που έχει τίτλο «Έργα που προάγουν το μέλλον του τόπου μας και των δημοτών», αναφέρει:

 Η παράταξη «Πολίτες για την Αλλαγή» στην προσπάθειά της να σταματήσει την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος που έβαλε ως στόχο της η Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ., με την εκτέλεση επτά (7) νέων έργων συνολικού προϋπολογισμού # 7.500.000,00€# , προβαίνει σε ανακοινώσεις με βαρύγδουπους τίτλους , κινδυνολογώντας απέναντι στους Δημότες, ακριβώς γιατί αυτό αντιβαίνει στους σκοπούς της ,που δεν είναι άλλοι από την εξυπηρέτηση των παραταξιακών συμφερόντων της.

ΟΧΙ Κύριοι. Δεν θα υποθηκεύσουμε το μέλλον του Δήμου μας και των συνδημοτών μας σταματώντας την υλοποίηση έργων και την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων γιατί δεν βολεύει την δική σας παράταξη.

Τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα έχουν ημερομηνία έναρξης και λήξης και σίγουρα δε θα υπάρχουν πάντα. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι χωρίς αυτούς τους πόρους , όλα αυτά τα έργα ήταν αδύνατον να υλοποιηθούν . Τις δύο προηγούμενες χρονιές η Επιχείρηση υλοποίησε έργα συνολικού προϋπολογισμού # 11.000.000,00€# .Η ιδία συμμετοχή για τα έργα αυτά καλύφθηκε από τα έσοδα του παγίου ειδικού σκοπού όπως ακριβώς είχε δεσμευτεί η Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.  αλλά και η Δημοτική Αρχή.

Μην υποτιμάτε κύριοι την νοημοσύνη των συνδημοτών μας γιατί σε όλους τους καταναλωτές έγινε αντιληπτή η μείωση του παγίου από τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ . σε σχέση με το πάγιο των λογαριασμών του έτους 2009. Άλλωστε το σύνολο των Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας προκειμένου να εξασφαλίσει πόρους για την κάλυψη του ποσού της ιδίας συμμετοχής καταφεύγει σε δανεισμό από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων .

Ο λόγος φυσικά για τον οποίο όλες οι Δ.Ε.Υ.Α. καταφεύγουν σε δανεισμό είναι ότι τα ποσά αυτά κατανέμονται σ’ ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και μπορούν να καλυφθούν χωρίς οι Δ.Ε.Υ.Α. να αναγκαστούν να καταφύγουν σε αύξηση των τιμολογίων . Άλλωστε οι Δ.Ε.Υ.Α. είναι επιχειρήσεις κοινωφελούς χαρακτήρα και όχι κερδοσκοπικού. Η λογική της αποταμίευσης των χρημάτων των δημοτών αντίκειται πλήρως με τον χαρακτήρα των επιχειρήσεων .

Μέριμνα της Διοίκησης είναι η Δ.Ε.Υ.Α. να μπορεί να καλύψει τις λειτουργικές δαπάνες της αλλά και την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων με την μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στους δημότες της . Ας μην ξεχνάμε ότι τα έργα αυτά θα είναι η περιουσία μας για πολλά χρόνια αλλά και η κληρονομιά που θα αφήσουμε στα παιδιά μας .

Η Δ.Ε.Υ.Α. Ξάνθης διαθέτει σήμερα σύγχρονες υποδομές και δεν υπολείπεται σε τίποτε από άλλες Δ.Ε.Υ.Α. του μεγέθους της . Διαθέτει ποσότητα και ποιότητα νερού στους δημότες του Δήμου μας με ποσοστά που αγγίζουν το 100% σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από τη Διεύθυνση Υγιεινής της Νομαρχίας. Διαθέτει νέα δίκτυα ύδρευσης – αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων και μια από τις πιο σύγχρονες μονάδες Βιολογικού Καθαρισμού για το σύνολο του Δήμους μας συμπεριλαμβανομένων και των οικισμών του «Καποδίστρια».

Φυσικά όμως και δεν εφησυχάζουμε και δεν αδρανούμε και δουλεύουμε καθημερινά για να αδράξουμε κάθε δυνατό πόρο που θα είναι προς όφελος του Δήμου μας και των συνδημοτών μας . Όσο για τα λεκτικά και αριθμητικά τρικ ,περί χρεοκοπίας , αυτά ανήκουν μόνο στη σφαίρα της δικής σας φαντασίας . Η Δ.Ε.Υ.Α. Ξ. ανταπεξέρχεται πλήρως στις ανάγκες της και ο Δημότης το διαπιστώνει καθημερινά από την όλη λειτουργία και παροχή υπηρεσιών .

Κύριοι μη σπαταλάτε την ενέργεια σας για να φρενάρετε τους ρυθμούς της επιχείρησης  , γίνετε αρωγοί και συνοδοιπόροι στην ανάπτυξη του Δήμου μας μαζί μ’ εμάς και τους συνδημότες μας . H άγονη και άσκοπη κριτική δεν προσφέρει τίποτε στο καλό του Δήμου και των δημοτών μας .

Οι καιροί που περνάμε είναι σίγουρα δύσκολοι αλλά εμείς ως Διοίκηση της Επιχείρησης με μέθοδο και πρόγραμμα είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε χωρίς να χρειαστεί να σταματήσουμε την αναπτυξιακή πορεία της Επιχείρησης , και ακριβώς για το λόγο αυτό μας εμπιστεύτηκαν και  οι συνδημότες μας, για να τα βγάζουμε πέρα και στα δύσκολα .

 Ας μη ξεχνάμε άλλωστε αυτό που είπε και ο Πρωθυπουργός της χώρας μας «Εμείς οι Έλληνες είμαστε φτιαγμένοι και για τα δύσκολα». Καταλήγει η ανακοίνωση του Μανώλη Τσέπελη.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr