Α. Αντωνιάδης: Ποιες άμεσες θεσμικές ενέργειες θα φέρουν πίσω τα 88 ακίνητα της Ξάνθης από το Υπερταμείο;

1 Ιουνίου 202015:11
Μια πολύ σημαντική παρέμβαση κάνει σήμερα ο πολιτευτής του ΚΙΝ.ΑΛ Ξάνθης, Ανέστης Αντωνιάδης, γνωστός για την ενεργό δράση του του πρωτίστως ως πολίτης της τοπικής κοινωνίας. Ο κ. Αντωνιάδης, ρωτά τους τοπικούς άρχοντες εάν γνωρίζουν τις εξελίξεις με τα 88 ακίνητα της Ξάνθης που είχε απορροφήσει το Υπερταμείο επί ΣΥΡΙΖΑ και εάν προτίθεντε να ενημερώσουν τους Ξανθιώτες για το θέμα που σε πρώτο χρόνο δεν είχε αντιμετωπίσει καμία αντίσταση από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς.
Μάλιστα, το θέμα αναδεικνύεται σε εξαιρετικά σημαντικό καθώς με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, δύνανται τα ακίνητα αυτά να επιστρέψουν στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης αλλά μένει να γίνουν οι απαραίτητες θεσμικές ενέργειες.
 
Πιο συγκεκριμένα, με λιτό αλλά στοχευμένο λόγο, η παρέμβαση του κ. Αντωνιάδη αναφέρει: 
 
Το 2018, 88 ακίνητα του Νομού Ξάνθης, επί 3 κυβερνητικών βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο, χωρίς φυσικά τότε από τους εκάστοτε βουλευτές, δημάρχους και αντιπεριφερειάρχες, να έχουν γίνει οι κατάλληλες ενέργειες, ώστε να διαφωτίσουν τους Ξανθιώτες, ποια ήταν αυτά τα ακίνητα. Αναφέρονταν μόνο με τον Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ), χωρίς καμία περιγραφή της θέσης, της έκτασης, της χρήσης, και των λοιπών τους στοιχείων, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τις αντιδράσεις. Η στην δική μας περίπτωση τοπικά, στην μηδενική αντίδραση.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), όμως, με την προ λίγων ημερών απόφασή του, ήρθε να ακυρώσει την μεταβίβαση των 10.119 ακινήτων του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένου τα 88 του νομού Ξάνθης, που πέρασαν «εν μια νυκτί» στην ΕΤΑΔ ΑΕ και δια αυτής στο Υπερταμείο.
Είναι ενήμεροι για την ανωτέρω απόφαση του ΣτΕ; 
Σε ποιες άμεσες θεσμικές ενέργειες προτίθενται να προβούν, οι τοπικοί άρχοντες, προκειμένου τα 88 αυτά ακίνητα να επιστρέψουν στους αντίστοιχους δημόσιους φορείς, δηλαδή τους συμπολίτες μας, Ξανθιώτες;”

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr