Ισόβια και 25 χρόνια στον Παπάζογλου για τη φρικτή δολοφονία της Ζωής Δαλακλίδου ! Ρεπορτάζ από τη δίκη στην Καβάλα

18 Νοεμβρίου 201313:35

Tην ποινή της ισόβιας κάθειρξής και 25 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καβάλας, στο Χρήστο Παπάζογλου, δράστης της φρικτής δολοφονίας της Ζωής Δαλακλίδου, τα Χριστούγεννα του 2012 στην Ξάνθη.

Η δίκη διεξήχθη κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο δικαστήριο της Καβάλαςπου  δεν δέχτηκε κανένα ελαφρυτνικό και επέβαλε τη μέγιστη των ποινών για τα 5 αδικήματα , για τα οποία κατηγορείται ο δράστης. Την ικανοποίησή της για την απόφαση εξέφρασε η οικογένεια της άτυχης Ζωής, που παρέστη στο δικαστήριο ενώ η δικηγόρος της οικογένειας Παναγιώτα Σαλβαρίδου, που παρέστη ως πολιτική αγωγή,  δήλωσε ότι αυτό που ζητά η οικογένεια είναι να μην μπορέσει ποτέ ο δράστης της αποτρόπαιας δολοφονίας, να ξαναβγεί από τη φυλακή.

Απο την πλευρά της υπεράσπισης ο δικηγόρος του δράστη Γιώργος Περβανίδης ότι από την πλευρά του δράστη  δήλωσε μεταμέλεια και ότι ζήτησε να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά που δεν έγιναν δεκτά.  Ο – διορισμένος από τoν Εισαγγελέα – δικηγόρος ανέφερε ότι ο δράστης θα ασκήσει έφεση, η οποία θα εκδικαστεί από το Μικτό Ορκωτο Εφετείο Θράκης.

Το αίτημα της υπεράσπισης του κατηγορούμενου Χρήστου Παπάζογλου (ο οποίος έχει ομολογήσει το αποτρόπαιο έγκλημα) για αναβολή της εκδίκασης μέχρις ότου πραγματοποιηθεί ψυχιατρική εξέταση απορρίφθηκε ενώ ως μάρτυρες εξετάστηκαν τα δύο αδέρφια της άτυχης Ζωής που οποία περιέγραψαν τα όσα αντίκρισαν λίγο μετά την δολοφονία της αδελφής τους, οι 2 αστυνομικοί οι οποίοι ήταν, εκείνη την νύχτα, σε διατεταγμένη υπηρεσία καθώς και η φίλη της άτυχης Ζωής που ήταν η τελευταία που αντίκρυσε πριν αποχαιρετιστούν το μοιραίο βράδυ στην οδό 40 Εκκλησιών. Σε όλη την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο κατηγορούμενος καθόταν αμίλητος και ανέκφραστος .

Στην απολογία του ο δράστης ισχυρίστηκε πως ότι έπραξε έγινε υπό το κράτος της μέθης, ωστόσο ο εισαγγελέας αντέκρουσε τα όσα ανέφερε ο δράστης (ο οποίος υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις), προτείνοντας να κηρυχθεί ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Η απόφαση έγινε δεκτή με ικανοποίηση και συγκίνηση από τους συγγενείς της άτυχης Ζωής καθώς και από τους φίλους της οικογένειας.

Έξω από την δικαστική αίθουσα βρέθηκαν, εκτός των άλλων, και μέλη φεμινιστικών οργανώσεων, τα οποία και ανάρτησαν πανό κατά της βίας εις βάρος των γυναικών.

Λεπτομέρειες, δηλώσεις, φωτογραφίες, βίντεο και άλλα παρελειπόμενα της δίκης με ένα κλικ εδώ

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr