apagogh

Πακιστανοί απήγαγαν 21χρονο ομοεθνή τους και τον κρατούσαν στη Μάνδρα. Τον πήραν από διακινητή και εκβίαζαν την οικογένειά του στο Πακιστάν !

14 Νοεμβρίου 201313:11

Μια ασυνήθιστη υπόθεση απαγωγής σημειώθηκε στη Μάνδρα της Ξάνθης και εξιχνιάστηκε ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης. Πρόκειται για την υπόθεση αρπαγής 21χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Πακιστάν από ομοεθνείς του, στη Μάνδρα Ξάνθης.

Το απόγευμα της Τετάρτης συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, στη Μάνδρα Ξάνθης, 4 υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 31, 31, 26 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αρπαγή και εκβίαση. Οι τέσσερίς τους κρατούσαν σε σπίτι της Μάνδρας τον 21χρονο ομοεθνή τους, και η Αστυνομία εντόπισε το σπίτι μετά την αξιοποίηση σχετικής πληροφορίας.  Οι απαγωγείς ζητούσαν από την οικογένειά του στο Πακιστάν, το ποσό των 10.000 ευρώ, απειλώντας για τη ζωή του !

Οι αστυνομικοί που έφτασαν ελευθέρωσαν το νεαρό και συνέλαβαν τα δύο μέλη της σπείρας   Στο σπίτι εντοπίσθηκαν επίσης και συνελήφθησαν οι δύο δράστες, ηλικίας 31 και 26 ετών.  Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν λίγη ώρα αργότερα, στο ίδιο χωριό και τους άλλους δύο δράστες, τους οποίους και συνέλαβαν.

Στο κόλπο και ο διακινητής που τον έφερε από το Πακιστάν στην Ελλάδα !

Ακολούθως, από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, προέκυψε ότι οι τέσσερις δράστες, πριν από πέντε ημέρες, παρέλαβαν τον 21χρονο, από έναν αλλοδαπό διακινητή, ο οποίος διευκόλυνε την παράνομη είσοδό του θύματος στην ελληνική επικράτεια. Στη συνέχεια, τον μετέφεραν στην παραπάνω οικία, όπου τον κρατούσαν παράνομα, απαιτώντας για την απελευθέρωση του, από την οικογένεια του, το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, υπό την απειλή της ζωής του.

Στην κατοχή των τεσσάρων δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ και πέντε κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης. Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των στοιχείων του αλλοδαπού διακινητή και για τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr