Βόμβα Ξυνίδη για Μωραΐτη: Μηνυτήρια αναφορά για την “Πολιτεία”. Μιλά για «αόρατη δικαστική προστασία» !

7 Οκτωβρίου 201312:35

Το πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την υπόθεση των πολεοδομικών παραβάσεων του κέντρου διασκέδασης Πολιτεία, ιδιοκτησίας του Στέλιου Μωραϊτη, μνημονεύει σε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία της Ξάνθης ο Σωκράτης Ξυνίδης. Ο πρώην Υπουργός επιτίθεται ευθέως στον Πρόεδρο του ΕΒΕ και , σε ένα ασυνήθιστα αποκαλυπτικό κείμενο, αφήνει αιχμές για το λόγο που παραμένει ανοιχτό το κέντρο αλλά μιλά ακόμη και για «αορατα χέρια ακόμη και στο δικαστικό σώμα» που, όπως υποστηρίζει, φημολογείται ότι προστατεύουν το Σ. Μωραΐτη.Πρόκειται για ολομέτωπη και σκληρή μάχη, αν κρίνει κανείς από το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς, την οποία δημοσίευσε αυτούσια στο blog του:

Αναλυτικά το κείμενο:

Του Σωκράτη Ξυνίδη του Γεωργίου, δικηγόρου του Πρωτοδικείου Ξάνθης, κατοίκου Ξάνθης.

Κοινοποιούμενη: Στον αξιότιμο κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

                                                                   Ξάνθη 7 Οκτωβρίου 2013

Aξιότιμε κ. Εισαγγελεύ

Από την Άνοιξη του έτους 2013 υφίσταται πόρισμα του σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης που αφορά την μετά από καταγγελία διερεύνηση μη σύννομης έκδοσης οικοδομικών αδειών δύο (2) κέντρων διασκέδασης, μη σύννομης μείωσης προστίμων αυθαιρέτων και έλλειψης μελέτης κυκλοφοριακής σύνδεσης, τα οποία κέντρα διασκέδασης βρίσκονται στο 6ο χλμ της Επαρχιακής οδού Ξάνθης–Ιάσμου της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, ιδιοκτησίας του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης και δημοτικού συμβούλου του Δήμου Τοπείρου Ξάνθης κ. Στυλιανού Μωραίτη. Η έκθεση αυτή στις αρχές του καλοκαιριού διαβιβάστηκε στον Δήμο Αβδήρων Ξάνθης και στην Διεύθυνση Πολεοδομίας Ξάνθης, προκειμένου να προβούν σε περαιτέρω ενέργειες. Παρόλα αυτά και μέχρι σήμερα και ενώ το πόρισμα βρίθει παρανομιών που έχουν διαπραχθεί και μάλιστα προφανώς με εμπλοκή και δημοσίων λειτουργών, η παραπάνω επιχείρηση (διότι πρόκειται επί της ουσίας περί μίας επιχείρησης) συνεχίζει απρόσκοπτα την λειτουργία της.

Επειδή ο κ.  Μωραίτης είναι δημόσιο πρόσωπο και η μη άμεση εφαρμογή ή έστω η καθυστέρηση στην εφαρμογή του Νόμου, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα των πολιτών οι οποίοι αισθάνονται ότι οι υπηρεσίες σε άλλες περιπτώσεις διυλίζουν τον κώνωπα και σε άλλες περιπτώσεις καταπίνουν την κάμηλο, φήμες δε καλά κρατούν – πιστεύω ανυπόστατες- ότι αόρατα χέρια, ακόμη και στο δικαστικό σώμα, προστατεύουν τον εν λόγω επιχειρηματία, δηλητηριάζοντας με αυτόν τον τρόπο την εμπιστοσύνη των πολιτών στην δημόσια διοίκηση και στους δικαστικούς λειτουργούς, παρακαλούμε για τις δικές ενέργειες, ώστε να εφαρμοστεί ο Νόμος και να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα.

Η παρούσα κοινοποιείται και στον αξιότιμο κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, λόγω ενεργειών εισαγγελικών αρχών τόσο σε Θράκη όσο και σε Αθήνα, δεδομένου ότι το πόρισμα των Επιθεωρητών έχει αποσταλεί από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

                                                                   Με εκτίμηση

                                                                   Ο αναφέρων 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr