Ο Δήμος τίμησε το Θανάση Μουσόπουλο για την προσφορά του. Στο νέο Δημαρχείο και οι Κ Σταματιάδης, Ι. Πατσιούρας.

4 Οκτωβρίου 201320:06

Το γνωστό ιστορικό-φιλόλογο και συγγραφέα της Ξάνθης, το Θανάση Μουσόπουλο με την πολυσχιδή προσφορά, τίμησε με το μετάλλιο της πόλης, στην καθιερωμένη εκδήλωση την ημέρα της απελευθέρωσης ο Δήμος Ξάνθης σε εκδήλωση που έγινε το πρωί της Παρασκευής στο νέο Δημαρχείο. Παράλληλα βραβεύτηκαν οι Κυριάκος Σταματιάδης και Γιάννης Πατσιούρας για την προσφορά τους στον πολιτισμό και την κοινωνία.

Ο Θανάσης Μουσόπουλος, ο άνθρωπος που άοκνα επί σειρά ετών υπηρετεί πιστά τον πολιτισμό, όχι μόνο σήμερα αλλά και στα πέτρινα χρόνια ήταν ο δεύτερος συμπολίτης που παρέλαβε την τιμητική πλακέτα, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, για τη μακροχρόνια προσφορά στους στις τέχνες, τα γράμματα και τον πολιτισμό . Χαρακτήρισε τη βράβευση ιδιαίτερα συγκινητικό γεγονός και αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η εργασία αλλά και τη συνεργασία. Όπως σημείωσε, η προσφορά στην κοινωνία είναι κάτι που επιστρέφει στο πολλαπλάσιο και σύμφωνα με το Θανάση Μουσόπουλο  «μετά από μια πορεία 40 και χρόνων στον πολιτισμό και την εκπαίδευση είμαι  ικανοποιημένος, ευτυχισμένος, περήφανος γιατί ζω σε μια πόλη που είναι πόλη δημιουργική».

Ο Κυριάκος Σταματιάδης, που παρέλαβε το βραβείο από τα χέρια του Μιχάλη Στυλιανίδη είναι ο άνθρωπος που επί σειρά ετών στέκεται αθόρυβα ως ευεργέτης δίπλα σε συλλόγους και συνανθρώπους μας. Ιδιαίτερη ήταν η τιμή για τον Γιάννη Πατσιούρα, τον πολίτη που  διαμόρφωσε την νησίδα επί της οδού Περικλέους μπροστά από το σπίτι του αποδεικνύοντας ότι αυτή η πόλη μπορεί να γίνει πιο ανθρώπινη αρκεί η υπόθεση αυτή να γίνει συνείδηση σε κάθε πολίτη.

Στην εκδήλωση, όπου για τελευταία φορά υποδέχτηκε τους καλεσμένους ως Δήμαρχος, ο Μιχάλης Στυλιανίδης, παραβρέθηκαν οι Βουλευτής της Ξάνθης αλλά και ο Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Πύρρος Δήμας, ο βουλευτής Έβρου των ΑΝΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης, η πολιτική, θρησκευτική και στρατιωτική ηγεσία της Ξάνθης αλλά και της Θράκης.

Τελευταία τελετή για το Μ. ΣτυλιανίδηΜΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ 1 ΜΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ 2 ΜΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ 3 ΜΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ 4 ΜΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ 5 ΜΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ 6

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr