sekap poli kali

Μετωπική των Εργαζομένων με τη Διοίκηση στη ΣΕΚΑΠ. Καταγγέλουν απειλές και αρνούνται να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις χωρίς έδρα!

3 Οκτωβρίου 201317:38

Ομόφωνη ήταν η απόφαση των μελών των δύο σωματείων της ΣΕΚΑΠ να μην υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις που τους ζητά η νέα Διοίκηση της εταιρίας και η κατάσταση παραμένει απολύτως τεταμένη στο εργοστάσιο της Ξάνθης.

Χωρίς έδρα και με «σπαστό» ωράριο ;

Τα δύο σωματεία πραγματοποίησαν στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση την Πέμπτη, η οποία τελείωσε το απόγευμα. Η απόφασή τους είναι να μην υπογράψουν ενώ από συμβάσεις που δόθηκαν σε εργαζομένους διαπιστώνουν ότι υπογράφεται από τον εργαζόμενο και το συνολικό Όμιλο των Επιχειρήσεων του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα. Και άρα ο εργαζόμενος δεν θα έχει έδρα στην Ξάνθη αλλά μπορεί να μετακινηθεί με βάση τις ανάγκες της εταιρίας.  Επίσης προκύπτει ότι οι ατομικές συμβάσεις που προωθεί η Διοίκηση δεν προβλέπουν συνεχές ωράριο αλλά ιδιαίτερα ελαστικό με βάση , επίσης, τις ανάγκες που θα κρίνει η Διοίκηση ότι υπάρχουν.

Οι εργαζόμενοι εφμανίζονται ανάστατοι και θεωρούν ότι πραγματικός στόχος της εταιρίας είναι να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις και μεγάλες μειώσεις μισθών, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Κώστα Γαβριηλίδη. Ήδη, όπως σημειώνει, κάποιοι συνάδελφοί του έκαναν λόγο στη Γ.Σ. για απειλές που έχουν δεχτεί για συνέπειες σε περίπτωση που δεν υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, κάτι που καταγγέλθηκε ήδη στην Επιθεώρηση Εργασίας, ενώ προγραμματίζουν επίσκεψη και στην Εισαγγελία εφόσον οι καταγγελίες για εκφοβισμό συνεχιστούν ! Τέλος, πληροφορίες ανεπιβεβαιώτες, αναφέρουν ότι οι 8 εργαζόμενοι της Bio που είχαν αποσπαστεί στη ΣΕΚΑΠ, κλήθηκαν να επιστρέψουν στην εταιρία παρότι δεν έχει αντικείμενο.

Αίτημα για τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας

Παράλληλα, από το Σωματείο Εργαζομένων  έχει γίνει αίτημα στο Υπουργείο Εργασίας για τριμερή συνάντηση και έχει ενημερωθεί η ηγεσία του Υπουργείου. Η κατάσταση είναι έκρυθμη πλέον, όπως φαίνεται, και οι εργαζόμενοι εμφανίζονται αποφασισμένο να συγκρουστούν μετωπικά με τη νέα ιδιοκτησία.  Πληροφορίες από νομικούς κύκλους, αναφέρουν ότι οι συμβάσεις δεν αποτελούν μετατροπή εργασιακής σχέσης αλλά επαναπρόσληψη.  Όλα αυτά, αναμένεται να ξεκαθαρίσουν και να επιβεβαιωθούν το επόμενο διάστημα καθώς η πληροφόρηση αντλείται από τους εργαζόμενους, μέχρι στιγμής.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr