karyofyto polloi 2

Ανεπιθύμητη η Χ.Α. στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ. Δεν θα της επιτραπεί συμμετοχή στον εορτασμό του Καρυοφύτου !

27 Σεπτεμβρίου 201323:52

Την απαγόρευση της παρουσίας της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ, αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρίαση, το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ. Μετά την τελευταία δολοφονική επίθεση του νεοναζιστικού κόμματος και την πλήρη αποστροφή του πολιτικού κόσμου, η Περιφέρεια μαζί με το σχετικό ψήφισμα που εγκρίθηκε, δεν θα κάνει δεκτή τη Χ.Α. στις εκδηλώσεις που διοργανώνει.

Η πρώτη εφαρμογή αυτής της απόφασης ξεκινά από την Εορτασμό της Μνήμης της Σφαγής του Καρυοφύτου, την προσεχή Κυριακή. Παρότι τα μέλη του κόμματος τοπικά δεν έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να παραστούν (όπως κάνουν σε κάθε παρουσία τους μέχρι σήμερα) εντούτοις οι άνθρωποι της Περιφέρειας επιχειρούν να οργανωθούν ενόψει της εκδήλωσης.

Ενημερωμένη είναι και η Αστυνομία της Ξάνθης, που αναμένεται ότι θα λάβει έκτακτα μέτρα για την εκδήλωση, ώστε να αποτρέψει την παρουσία μελών της Χ.Α. Άλλωστε θα ήταν αρκετά οξύμωρο τα μέλη ενός φασιστικού κόμματος να παραβρεθούν στην εκδήλωση για τη σφαγή των αμάχων του Καρυοφύτου από στρατεύματα που ενεργούσαν υπό τις οδηγίες του Βουλγαρικού Μοναρχοφασιστικού καθεστώτος συνεργατών του Χίτλερ, στις 9 Σεπτεμβρίου  του 1944. Τα μέλη του νεοναζιστικού κόμματος δεν είχαν παραστεί ούτε στην περυσινή εκδήλωση.

Στον εορτασμό έχουν προσκληθεί όλες οι αρχές της πόλης, όπως πάντα στους αντίστοιχους εορτασμούς

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr