Oύτε στην Ξάνθη, ούτε Πουθενά ! Μεγάλη η αντιφαστιστική διαδήλωση στην Ξάνθη για τη δολοφονία Φύσσα ! (video)

18 Σεπτεμβρίου 201320:35

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και ο παλμός του κόσμου στην Αντιφασιστική πορεία που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Φοιτητών της Πολυτεχνικής για τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, ο οποίος δολοφονήθηκε από Χρυσαυγίτη, το βράδυ της Τρίτης. Στην πορεία που συγκέντρωσε σχεδόν  1.000 άτομα, συμμετείχαν φοιτητές, μέλη των αριστερών φοιτητικών παρατάξεων, στελέχη αριστερών κομμάτων και νεολαιών ενώ κάλεσμα για συμμετοχή στην πορεία είχε κάνει η Νεολαία Συριζα Ξάνθης.  Το ΜΑΣ συμμετείχε επίσης στην ουρά της πορείας.  Η πορεία ξεκίνησε από το αμφιθέατρο ΠΡΟΚΑΤ και μέσω των κεντρικών οδών κατέληξε στα γραφεία της Χ.Α. όπου οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα εναντίον του νεοναζιστικού κόμματος και του φασισμού.

Το κλίμα ήταν ειρηνικό σε όλη την πορεία και στο τέλος κατέληξε στο αμφιθέατρο ΠΡΟΚΑΤ της Πολυτεχνικής. Η αστυνομία είχε έντονη παρουσία γύρω από τα γραφεία της Χ.Α. ενώ είχε προηγηθεί η συμπλοκή των ΜΑΤ με τους αντιεξουσιαστές στο ίδιο σημείο.  Σε κανένα σημείο της πορείας ή στα γραφεία της Χ.Α. δεν εμφανίστηκαν στελέχη του νεοναζιστικού κόμματος.

poreia xa 2poreia xa 3 poreia xa 1 poreia xa 800 poreia xa 4

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr