Με Πλιάτσικα Πορτοκάλογλου η έναρξη για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης 2013 (video+pics)

1 Σεπτεμβρίου 201322:33

Στην κατάμεστη Πλατεία Μητροπόλεως, με τη συναυλία των Φίλιππου Πλιάτσικα και Νίκου Πορτοκάλογλου δόθηκε η επίσημη έναρξη για τις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης 2013.

Οι δημοφιλείς μουσικοί ξεσήκωσαν το κοινό της Παλιάς Πόλης ενώ από τα πρώτα λεπτά της συναυλίας τους ζήτησαν να πέσουν τα κιγκλιδώματα και ο νεανικός κόσμος γέμισε τους χώρους μπροστά από την εξέδρα για να ακούσουν παλιές και νέες επιτυχίες των καταξιωμένων καλλιτεχνών.


Στην τελετή της έναρξης παρέστησαν εκτός του οικοδεσπότη Δημάρχου Ξάνθης και του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού, ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θανάσης Καρούντζος εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, ο βουλευτής Ξάνθης Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και η Βουλευτής Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη, που συμμετέχει στις Γιορτές προωθώντας την καμπάνα «1 στα 5», Δημοτικοί Σύμβουλοι  και εκπρόσωποι αρχών και φορέων καθώς επίσης και ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων.

Α. Γιαννακίδης: H Ξάνθη μαγεύει για άλλη μια χρονιά

Την έναρξη των φετινών εκδηλώσεων κήρυξε ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης ο οποίος έκανε λόγο για μια Ξάνθη που μαγεύει για άλλη μια χρονιά, επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο θεσμό όλης της Περιφέρειας, κάλεσε όλους τους κατοίκους της ΑΜΘ  να επισκεφθούν την Ξάνθη και να «μεθύσουν» από τη μαγεία της ενώ δεν παρέλειψε να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα που εθελοντισμού που αναδεικνύεται στους θεσμούς της Ξάνθης.

Νωρίτερα ο Μιχάλης Στυλιανίδης, στην τελευταία του παρουσία ως Δημάρχου έκανε λόγο για μια άψογη διοργάνωση που υπάρχει για άλλη μια χρονιά, ευχαρίστησε τους Συλλόγους και τα μέλη τους για τη δουλειά που κάνουν, κάλεσε τους Ξανθιώτες και τους ανθρώπους της ευρύτερης περιοχής να ευχαριστηθούν για άλλη μια χρονιά το θεσμό και να επισκεφθούν τον παραδοσιακό οικισμό και ευχήθηκε καλή διασκέδαση.  Ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης από την πλευρά του, σημείωσε ότι είναι μεγάλη του τιμή να βρίσκεται στην έναρξη ενός τόσο σημαντικού πολιτιστικού θεσμού και επεσήμανε το θαυμασμό του για την εθελοντική προσφορά των Ξανθιωτών.

Αφιέρωσε τις Γιορτές στο Δήμαρχο που αποχωρεί ο Μ. Φανουράκης

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Μανώλης Φανουράκης αφιέρωσε τη φετινή διοργάνωση στο Δήμαρχο Μιχάλη Στυλιανίδη, ο οποίος ήταν ο συνεχιστής του οράματος του Φίλιππου Αμοιρίδη, ενδυναμώνοντας το θεσμό κατά την πολυετή του παρουσία ενώ η Έλενα Ράπτη, μιλώντας για τη συνεργασία του Δήμου στην καμπάνια «1 στα 5» του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των ανηλίκων, ανέφερε ότι η Δήμος ήταν ο πρώτος φορέας που ανέλαβε να τυπώσει το ενημερωτικό υλικό που μοιράζουν οι άνθρωποι της πρωτοβουλίας. Και η ίδια, η οποία λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε στα σοκάκια, μοιράζοντας στον κόσμο και, ιδιαίτερα, τους γονείς τα φυλλάδια της πρωτοβουλίας.

gpp 13 enarxi rapti dimarxos gpp enarxi aris giannakidis gpp enarxi kontra gpp enarxi kontra 1 gpp enarxi pliatsikas 2 gpp enarxi pliatsikas 3 gpp 13 enarxi pliatsikas 1

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr