Σφοδρή επίθεση Μωραϊτη σε Ξυνίδη για «τουίτερ και μουίτερ». Με κλαρίνα και Φλωρινιώτη για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα !

6 Αυγούστου 201302:34

Την έντονη ενόχλησή του για τα σχόλια του Θανάση Ξυνίδη στο twitter, στα οποία αμφισβήτησε την αισθητική του ίδιου και των συνεργατών του συγκριτικά με την πρόταση που υπέβαλλε για διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 για την Ξάνθη, εξέφρασε με σφοδρή επίθεση ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Στέλιος Μωραίτης, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

«Είμαι πολύ περήφανος που παίζω “σκληρό”  κλαρίνο ενώ αυτοί παίζουν άλλα πράγματα» είπε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ, μεταχειριζόμενος μια αγοραία (και χυδαία) έκφραση  στο βήμα του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου. «Εκτός από νομικές συμβουλές που τα παίρνουν χοντρά έχουν να δείξουν κάτι άλλο για τον τόπο τους»  είπε και έκανε λόγο για μηδενική προσφορά και για «ανοησίες στο τουίτερ και στο μουίτερ, γιατί δεν τα ξέρω καλά και δεν ασχολούμαι με τα ηλεκτρονικά. Λυπάμαι που κάποια Μέσα αναμάσησαν αυτές τις αηδίες» είπε, υπονοώντας αν και δεν κατονόμασε το XanthiPress και την εφημερίδα Τόλμη, που αναδημοσίευσαν όσα είχε σχολιάσει στο twitter o Θανάσης Ξυνίδης.

«Ας αφήσουν τις ψευτιές ότι θα πάω για Δήμαρχος ή για Βουλευτής» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ: «Εμείς έχουμε ένα μειονέκτημα ότι δεν γίναμε Μακρυπούλια» είπε σχολιάζοντας αρνητικά τη συμμετοχή του Θ. Ξυνίδη στο Σύλλογο “Διόνυσος”. «Δεν είναι ο Φλωρινιώτης ή εγώ που παίζω κλαρίνο ο πολιτισμός της Ξάνθης» υποστήριξε ο Σ. Μωραΐτης, σφόδρα ενοχλημένος από τα σχόλια του Θανάση Ξυνίδη που αφορούσαν την ανάμιξή του σε κάποιες λούμπεν «πολιτιστικές» εκδηλώσεις που  λαμβάνουν χώρα στις Γιορτές Παλιάς Πόλης κάθε χρόνο.

Ο Πειραιάς και η Ερμούπολη της Σύρου αντίπαλοι της Ξάνθης

Κατά τα άλλα υποστήριξε ότι οι συνεργάτες του Επιμελητηρίου του έχουν  υποδείξει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης η Ξάνθη για το 2021, απέναντι στην υποψηφιότητα του Πειραιά –που συγκεντρώνει την υποστήριξη όλης της κεντρικής εξουσίας- και της Ερμούπολης της Σύρου, σημειώνοντας ότι η Ξάνθη έχει να αντιπαρατάξει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Τέλος άφησε αιχμές και για το Δήμαρχο Τοπείρου Στέλιο Χατζηευαγγέλου, τον οποίο επίσης δεν κατονόμασε, κατηγορώντας τον ότι δεν σήκωσε το τηλέφωνο όταν θέλησε να τον ενημερώσει για την πρότασή του. Γεγονός είναι ότι ξάφνιασε δυσάρεστα η επίθεση που έγινε στη συνεδρίαση του ΕΒΕ και η οποία δεν εστίασε στο αντικείμενο της πρότασης αλλά στα σχόλια του Θανάση Ξυνίδη από το γνωστό κοινωνικό μέσο.

Τα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης

Κατά τα άλλα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, συζητήθηκε για πολλοστή φορά το θέμα του παρεμπορίου με την Χ. Γρηγορίου να αναφέρεται για άλλη μια φορά στο χαρακτήρα της τουριστικής διόδου του Αγ. Κωνσταντίνου ως πύλης για ανθρώπους και όχι για εμπορεύματα ενώ συζητήθηκε το θέμα της ενοικίασης του πρώτου ορόφου του κτιρίου του ΕΒΕ, που λειτουργούσε ως Pizza Roma και πρόκειται σταδιακά να δοθεί σε δημοπρασία.

Τέλος, ο φορέας μετά από πρόταση 10 επιχειρηματιών της Ξάνθης, εκτός ημερησίας διάταξης, αποφάσισε να προχωρήσει τη διαδικασία για την διεξαγωγή εκ νέου της Έκθεσης που είχε διοργανώσει για τη θέρμανση-ψύξη και την εξοικονόμηση ενέργειας, αυτή τη φορά με πιο ευρύ αντικείμενο και εκθέτες καθώς και με διαφορετικό διοργανωτή.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr