Προανήγγειλε αποχώρηση ο Καλιαμπάκας, βουρκωμένος ! Πρώτη συνέντευξη τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο

24 Ιουλίου 201320:52

Την πρώτη δημόσια παρουσία μετά το πρώτο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ως ενιαίου κόμματος, πραγματοποίησε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης το απόγευμα της Τετάρτης.

Παρούσα στη Συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στο ξενοδοχείο ΟΡΦΕΑΣ, εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, η οποία συμμετείχε και στη σχετική διαδικασία της Νομαρχιακής: «Ένα ενιαίο κόμμα με θέσεις και ενιαίο καταστασικό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το πρώτο συνέδριο» ανέφερε και έκανε λόγο για γιορτή της Δημοκρατίας. Θέλουμε να διεκδικήσουμε την ανατροπή των κυρίαρχων πολιτικών και της νεοφιλελέυθερης πολιτικής, για την κυβέρνηση της αριστεράς.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει όλες τις μάχες για την ανατροπή του μνημονίου και των πολιτικών που μας έχουν φτάσει εδώ, για την ανατροπή της λαίλαπας που συνεχίζεται με τις νέες ρυθμίσεις και των νομοσχεδίων. Επί της ουσίας θα διεκδικήσουμε με κάθε μέσο, από εδώ και στο εξής, τις εκλογές και τη δυνατότητα για μια κυβέρνηση της Αριστεράς στο πλευρό του λαού και των υποτελών τάξεων και θα ανατρέψει την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Θα βελτιωθεί η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια

Θα γίνουν κινήσεις για να διαμορφωθεί μια καλύτερη εικόνα του κόμματος στη συνέχεια, είπε η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ένα πολυτασικό κόμμα αλλά θα έχε μια ενιαία έκφραση απέναντι στην κοινωνία, κάτι που δεν καθορίζεται από τις καταστατικές διατάξεις αλλά από τις προθέσεις όλων των στελεχών του κόμματος.  «Τα μέλη και οι άνθρωποι που θα έρχονται κοντά μας θα μπαίνουν σε ένα κόμμα με θέσεις και οργάνωσης, κάτι που δεν υπήρξε μέχρι σήμερα» ανέφερε.

Ακολουθούν εκλογές για νέες Νομαρχιακές

Μετά το ιδρυτικό συνέδριο, ακολουθούν αρχιαιρεσίες για την ανάδειξη νέων Νομαρχιακών Επιτροπών και Περιφερειακών Οργάνων που θα αντικαταστήσουν το μεταβατικό σχήμα των Συντονιστικών που υπήρξε μέχρι σήμερα. Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Νίκος Καλιαμπάκας τοποθέτησε τις αλλαγές αυτές μέσα στον Οκτώβριο που εκτίμησε ότι η νέα οργανωτική δομή του κόμματος στην Περιφέρεια και τις Νομαρχιακές θα είναι πιο ευέλικτη και θα δώσουν τη δυνατότητα να κινηθεί καλύτερα ακόμη και στην Ξάνθη.

Ν. Καλιαμπάκας: Προανήγγειλε αποχώρηση από Γραμματέας, ιδιαίτερα συγκινημένος

Ο Νίκος Καλιαμπάκας προανήγγειλε ότι στις επόμενες εκλογές είναι πιθανό να υπάρξει μια αλλαγή σκυτάλης, μετά από 7 χρόνια στη ηγεσία της Νομαρχιακής: «Και χούντα να ήμουν θα είχα πέσει όλα αυτά τα χρόνια» ανέφερε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Νίκος Καλιαμπάκας εμφανώς συγκινημένος και βουρκωμένος. «Παρέλαβα το κόμμα με 1996 ψήφους, έζησα πολλά δύσκολα γεγονότα και διασπάσεις αλλά στο τέλος το παραδίδουμε με 26.000 ψήφους. Θα είμαι χρήσιμος πάντα και δεν θα περάσω σε δεύτερο πλάνο, θα συνεχίσω να είμαι δίπλα στο νέο Γραμματέα» είπε και κατέστησε σαφές ότι θα δραστηριοποιηθεί στην Περιφερειακή Οργάνωση του κόμματος.         

kaliampakas vourkomenos  

Ο Βουλευτής και η Νομαρχιακής ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες

Η νομαρχιακή και ο βουλευτής μας έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες των ψηφοφόρων αλλά και της κοινωνίας γενικότερα, αφού η δράση του μέσα και έξω από το κοινοβούλιο αφορούσε όλη την κοινωνία και δεν περιορίστηκε στη μειονότητα» ανέφερε η Γ. Χατζηγεωργίου που σημείωσε ότι αυτό το απόδειξε ο Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, χαρακτηρίζοντας δίκαιο το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στην Ξάνθη το μεγαλύτερο ποσοστό του στην Ελλάδα και θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

«Η παρουσία του βουλευτή για ζητήματα πλειονοτικά και μειονοτικά κυμάνθηκε σε πολύ υψηλό επίπεδο, τήρησε την υπόσχεσή του ότι θα είναι βουλευτής όλων των ξανθιωτών και είμαστε περήφανοι γιαυτό» είπε ο Νίκος Καλιαμπάκας.  Κάνοντας τη δική του αυτοκριτική ο Γραμματέας της Νομαρχιακής ανέφερε ότι «υπήρξαν και προβλήματα ή δυσλειτουργίες γιατί έπρεπε να διαχειριστούμε την εκτόξευση του εκλογικού ποσοστού κάτι που θα βελτιωθεί στη συνέχεια».

Αναφορά Χατζηθεοδώρου για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Πριν τη συνέντευξη τύπου, ο υπεύθυνος Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Γιώργος Χατζηθεοδώρου μνημόνευσε την επέτειο των 39 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την παραλλήλισε με τη σημερινή κατάσταση. “Αν και αντιμετώπισε προβλήματα στην πορεία αυτών των ετών η δημοκρατία άντεξε, όμως σήμερα με τα μνημόνια αμφισβητείται έντονα το κοινωνικό κράτος, οι εργασιακές σχέσεις και λειτουργία του κοινοβουλίου.” Έκανε λόγο για κοινωνικό πογκρόμ, απορρύθμιση σε διάφορους τομείς ενώ ανέφερε ότι ο «μαύρο» στην ΕΡΤ και οι γενικότερες αυταρχικές συμπεριφορές της δικομματικής και- παλαιότερα- τρικομματικής κυβέρνησης αναδεικνύουν το αίτημα για δημοκρατία και αλληλεγγύη.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr