Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ της Ξάνθης. Ανοιχτή κόντρα μετά την ανακοίνωση Σαλτούρου σε βάρος Καραλίδη !

16 Ιουλίου 201307:52

«Η φτώχια φέρνει γκρίνια» φαίνεται ότι είναι η παροιμία που προσομοιάζει στο συρρικνωμένο τοπικό ΠΑΣΟΚ που σπαράσσεται πλέον από μια πρωτόγνωρη διαμάχη, αυτή που ξεσπά ανοιχτά, μετά τη δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης Σαλτούρου εναντίον Καραλίδη-Γιαννακίδη και περιέχει αρκετά σκληρές εκφράσεις, παρότι δεν τους κατονομάζει. Ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο αντρών δεν ήταν καλές ήταν γνωστό, ότι ανάλογες περιπτώσεις μεταξύ προβεβλημένων στελεχών υπήρξαν και στο παρελθόν, είναι επίσης γνωστό, αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ανοιχτή και επίσημη ανακοίνωση, όπως αυτή της περασμένης εβδομάδας από το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα η ρήξη να είναι ανοιχτή και οριστική.

Αρνήθηκε να παραστεί σε συνάντηση υπό το Χ. Αμανατίδη ο Δ. Σαλτούρος

Το τελευταίο επεισόδιο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, παίχτηκε το Σαββατοκύριακο όταν ο νέος Γραμματέας της Νομαρχιακής Χρήστος Αμανατίδης ήρθε σε επαφή με τον Αντιπεριφερειάρχη σε μια προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα. Οι δύο άνδρες φέρεται να συναντήθηκαν στο γραφείο του Φ. Καραλίδη, όπου κλήθηκε και ο Δ. Σαλτούρος, αλλά αρνήθηκε να παραστεί . Αυτό φαίνεται πως ήταν το τελευταίο ανάχωμα πριν την ανοιχτή κόντρα που έχει ξεσπάσει.

Απέναντι στην ενόχληση που εκφράστηκε από τον Βουλευτή για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας, την παρουσίαση των έργων της και της όποιας δραστηριότητας, οι άνθρωποι που πρόσκεινται στο Φώτη Καραλίδη αντιτάσσουν ότι σε κάθε περίπτωση είχε κληθεί και ο βουλευτής ενώ κατηγορούν ότι δεν είναι πρώτη φορά που κλήθηκε και δεν παρέστη, αναφέροντας ότι υπήρξαν μια σειρά από κρίσιμες συναντήσεις στην Αθήνα όπου απουσίασε.

Κρίσιμη η παρουσία ή η απουσία Σαλτούρου στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Τέλος, στο ίδιο πλαίσιο φαίνεται ότι κινείται και η επισήμανση του Φώτη  Καραλίδη ότι στη συνάντηση της Τετάρτης στον ΟΠΕΚΕΠΕ, που κλείστηκε με πρωτοβουλία του Αλ. Κοντού, έχουν κληθεί όλοι οι βουλευτές, προφανώς για να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην παρουσία ή την απουσία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Πάντως, οι επιτελείς του Φ. Καραλίδη επιφυλάσσονται για αρκετές αποκαλύψεις, εφόσον η κόντρα έχει χαρακτήρα ολομέτωπης ρήξης.
karalidis fotis sigentrosi kali

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr