dimotiki_agora_exoteriko_makrino

Χρυσαυγίτες “όρμηξαν” στον Πρόεδρο των Κρεοπωλών Ξάνθης. Έμεινε στα λόγια η επίθεση

28 Ιουνίου 201308:45
Στόχος επίθεσης που έμεινε μόνο στα λόγια, υπήρξε ο Πρόεδρος των Κρεοπωλών Ξάνθης Γιώργος Μπατζακίδης εξαιτίας της άποψης που εξέφρασε για την επαναλειτουργία του μουσείου του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη.

To Πρωί της Πέμπτης, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, τον πλησίασαν ενώ  έφευγε από το κατάστημά του, στη Δημοτική Αγορά, κρατώντας επιδεικτικά την εφημερίδα της Χρυσής Αυγής και με άναρθρες κουβέντες επιχείρησαν να τον επιπλήξουν για τις απόψεις του. Αρχικά ο ένας εξ αυτών, συστήθηκε ως “Βλαχόπουλος”, λέγοντας ότι εκπροσωπεί τους Μικρασιάτες της Ξάνθης αλλά εν συνεχεία η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι εκπροσωπούν, τελικά, τους Πόντιους.
Ο Πρόεδρος των Κρεοπωλών, αρχικά τους απάντησε σε ήπιο τόνο ότι απλώς εξέφρασε προσωπικές τοιυ απόψεις που δεν αποτελούν θέση των Κρεοπωλών του Νομού . Αυτοί τον αποκάλεσαν προδότη και τον κατηγόρησαν ότι χρηματίστηκε από το Τουρκικό Προξενείο (αγνοώντας ενδεχομένως τη διαφορά της ισλαμικής κυβέρνησης της γείτονος με τους κεμαλικούς). Όταν επιχείρησαν να ξεφύγουν από τα όρια και να απειλήσουν περαιτέρω,  αποχώρησε για να αποτρέψει την επέκταση του επεισοδίου.

Σχόλιο XanthiPress.gr
Οι διαφορετικές απόψεις που μπορεί να έχει κάποιος για πρόσωπα της πόλης, είναι σεβαστό καθήκον της δημοκρατικής πολιτείας να εκφράζονται, όπως συνέβη με όσους διαφώνησαν πρόσφατα για τις απόψεις του Γ. Μπατζακίδη. Όμως οι ακραίες φωνές και κραυγές που συνόδευσαν την πρόσφατη κριτική  άνοιξαν, για άλλη μια φορά, το δρόμο στην ακροδεξιά. Όπως συνέβη στην περίπτωση του Σελίνου, όπου κάποιοι με τη ρατσιστική ρητορική εκμετάλλευση, “έφεραν” τη Χ.Α. στον οικισμό να εκδιώκει αθιγγάνους . Αυτή η επίθεση είναι ένα ακόμη μια απόδειξη για το δρόμο στον οποίο οδηγούν,  ηθελημένα ή αθέλητα, όσοι εκμεταλλεύονται τέτοιου είδους θέματα και υπερθεματίζουν.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr