ANAPTYXIAKI EXOTERIKO

Ανύπαρκτο το σενάριο περί «βελούδινης» Λύσης στην Αναπτυξιακή – Aλ. Κοντός: Μη αναστρέψιμη η πορεία της

10 Ιουνίου 201308:55

Δεν φαίνεται να συγκεντρώνει ερείσματα στην πραγματικότητα η φημολογία που διακινήθηκε αλλά και οι δημόσιες τοποθετήσεις  εμπλεκομένων με την τελευταία διοίκηση της Αναπτυξιακής για «βελούδινη» κατάργηση της Αναπτυξιακής Ξάνθης μέσω της «Λίστας Σταμάτη» για τις επιχειρήσεις των ΟΤΑ.

Πιο συγκεκριμένα, κάποιοι έχουν υποστηρίξει ότι οι εταιρίες ΟΤΑ που περιέχονται στη λίστα θα καταργηθούν με όρους πιο ευνοϊκούς από αυτούς που έχουν κινηθεί ήδη και εμπλέκουν με σοβαρές ποινικές ευθύνες τους συμμετέχοντες στο τελευταίο Δ.Σ. της εταιρίας, η διαχείρηση των οποίων δεν έχει τύχει απαλλαγής από τη Γενική Συνέλευση. Πιο συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι τα χρέη της εταιρίας θα διαγραφούν με κάποιο τρόπο και θα αναληφθούν από το Δημόσιο, οι ευθύνες των μελών του Δ.Σ. θα παραγραφούν και οι υπάλληλοι Αορίστου Χρόνου θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Όμως με βάση το ρεπορτάζ από πουθενά δεν προκύπτει κάποια τέτοια περίπτωση.

Α. Κοντός: Κριτική για τους μετόχους αλλά μη αναστρέψιμη η πορεία της ΑΝΞΑ

Ερωτηθείς από το XanthiPress.gr ο βουλευτής Αλέξανδρος Κοντός εξέφρασε την απορία του για το σενάριο αυτό και ανέφερε ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, ειδικά γιατί οι εξελίξεις για την εταιρία έχουν δρομολογηθεί αμετάκλητα. Μάλιστα, αφού επέκρινε τη στάση των μετόχων που οδήγησαν την Αναπτυξιακή στη Λύση-Εκκαθάριση, χαρακτηρίζοντάς την καταστρεπτική, επεσήμανε ότι η πορεία της προς τη Λύση-Εκκαθάριση είναι δρομολογημένη και μη αναστρέψιμη. «Ευχής έργο είναι στο εξής η ΕΠΑ να αποκτήσει την απαιτούμενη πιστοποίηση για να εκμεταλλευτεί προγράμματα η περιοχή», σημείωσε ο Βουλευτής της Ν.Δ.

Δεν προβλέπει όρους για τις επιχειρήσεις η λίστα Σταμάτη

Άλλωστε, η περιβόητη λίστα Σταμάτη, πέρα από την καταγραφή όλων των υφιστάμενων και υπό εκκαθάριση επιχειρήσεων των ΟΤΑ δεν συνοδεύεται από καμία διαδικασία κατάργησής τους και του τρόπου που θα διαχειριστούν τα χρέη και το προσωπικό τους,  άρα η όλη φημολογία περί κάλυψης των χρεών τους,  απαλλαγής των μελών του Δ.Σ. από τις ευθύνες τους, ή διαθεσιμότητας των υπαλλήλων κρίνεται από αυθαίρετη εως κατασκευασμένη.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr