ASTYNOMIKI SXOLI SYRMATOPLEGMA

Απεργία πείνας 21 μεταναστών για τον κίνδυνο παράτασης της κράτησης στο Κέντρο Κράτησης Ξάνθης

17 Μαΐου 201320:50

Σε απεργία πείνας βρίσκονται από την Τετάρτη 21 μετανάστες που κρατούνται στο Κέντρο Κράτησης στην Αστυνομική Σχολή Ξάνθης.
Ο αριθμός τους αρχικά ήταν 39 αλλά ήδη από τη δεύτερη μέρα μειώθηκε και ακολουθεί φθίνουσα πορεία. Όπως σημείωσε ο Διοικητής του Κέντρου Κράτησης κ. Χατζησταμάτης, στο XanthiPress.gr, πρόκειται απλώς για μια ήπια μορφή αντίδρασης μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Όπως είναι γνωστό, πριν από μερικές μέρες τους ενημέρωσε ότι προκύπτει πιθανότητα παράτασης της κράτησής τους, καθώς υπάρχει ζήτημα ερμηνείας της διάταξης για την υποχρεωτική κράτηση 12 μηνών στους αιτούντες πολιτικό άσυλο. Η ερμηνεία έγκειται στο δίλημμα της έναρξης του αναγκαίου χρόνου από την ημέρα της σύλληψής τους ή από την ημέρα που καταθέτουν αίτηση ασύλου.

Ο Διοικητής της Αστυνομικής Σχολής, επανέλαβε πάντως, αυτό που έχουν διαπιστώσει κατά καιρούς όλοι όσοι έρχονται σε επαφή με τους μετανάστες, ιδίως οι καθηγητές στο Σχολείο Ελληνικών και δημοσιογράφοι που έχουν επισκεφτεί τη Σχολή, ότι το κλίμα είναι αρκετά καλό και ότι οι σχέσεις των ανθρώπων και της διοίκησης του Κέντρου με τους κρατούμενες βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο.

Oύτως ή άλλως, παρά την ανησυχία τους οι αστυνομικοί συνομιλούν μαζί τους και υπάρχει επικοινωνία.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr