EΛΜΕ Ξάνθης: Μαζική συμμετοχή στη Συνέλευση. Ψήφισαν υπέρ της απεργίας αφού πήραν Φύλλα Πορείας ! (+vid)

15 Μαΐου 201300:44

Με ιδιαίτερα μαζική συμμετοχή, μετά από πολλά χρόνια διεξήχθη το βράδυ της Τρίτης στο Αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου η κρίσιμη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Ξάνθης.

Στη συνέλευση υπερψηφίστηκε με ευρεία και απόλυτη πλειοψηφία η πρόταση της ΟΛΜΕ για διεξαγωγή απεργίας την ερχόμενη Παρασκευή ενώ μετά τις κατά τόπους συνελεύσεις ακολουθεί  η συνάντηση όλων των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας για τον καθορισμό της στάσης του κλάδου.

Μια στάση που δεν είναι αρκετά εύκολη, ειδικά μετά την άρνηση της ΑΔΕΔΥ να παράσχει συνδικαλιστική κάλυψη και με δεδομένο ότι από το πρωί της Τρίτης οι καθηγητές στην Ξάνθη έχουν λάβει φύλλα πορείας, στο πλαίσιο της προληπτικής επιστράτευσης της κυβέρνησης !

Η συζήτηση που υπήρξε πριν και μετά την υπερψήφιση της πρότασης ήταν αρκετά μεγάλη, κάτι που δείχνει τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος, μετά την επιλογή της κυβέρνησης να θέσει τα επίμαχα ζητήματα που συναντούν την αντίδραση των εκπαιδευτικών της Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης, λίγες μέρες πριν από τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Πάντως ήταν η πιο μαζική συνέλευση των τελευταίων ετών ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι μεγάλος αριθμός καθηγητών δεν χωρούσε στο εσωτερικό του αμφιθεάτρου.

ELME SYNELEFSI 4 ELME SYNELEFSI 3  ELME SYNELEFSI 2 ELME SYNELFSI 2

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr