Ξάνθη: Εορτασμός της μάχης ενάντια στο φασισμό με απουσίες και παρουσίες με νόημα

9 Μαΐου 201314:53

Η ανύπαρκτη συμμετοχή αρχών και κόσμου  ήταν το χαρακτηριστικό που επισημάνθηκε στην , επίκαιρη όσο ποτέ, εκδήλωση εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης και της μάχης των Ελλήνων απέναντι στο φασισμό και το ναζισμό, που έχει καθιερωθεί στις 9 Μαίου.

Ο Εορτασμός που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης την Πέμπτη περιελάμβανε Θεία Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό και Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο με τη συμμετοχή εκπροσώπου του Αντιπεριφερειάρχη (της Τάνιας Σερεφιά λόγω απουσίας του Φ. Καραλίδη) του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, του Δημάρχου Μιχάλη Στυλιανίδη, του Διοικητή του Δ’ΣΣ  Αντιστράτηγου Χρήστου Χαλκίδη, του Πρωτοσύγκελου της ΙΜ Ξάνθης π. Σοφρώνιου και αξιωματικών του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ζεϊμπέκ: Δεν ξεχνάμε το Δίστομο, ούτε το κατοχικό δάνειο, ούτε τις κλοπές των αρχαιοτήτων

Όπως φάνηκε στη διάρκεια του εορτασμού αλλά και στις δηλώσεις του βουλευτή Χ. Ζεϊμπέκ η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να αναδείξει το χαρακτήρα της επετείου. Στις δηλώσεις του ο βουλευτής του κόμματος ανέφερε ότι «Η χώρα μας έχει μαύρες μνήμες από τη μάχη ενάντια στο ναζισμό και σήμερα στεκόμαστε δίπλα σε όσους αντιστάθηκαν χωρίς να ξεχνάμε τη δράση τους. Βέβαια δεν ξεχνάμε το Δίστομο ή το Χορτιάτη, δεν ξεχνάμε ούτε το κατοχικό δάνεια αλλά ούτε και την κλοπή των ιστορικών μας αρχαιοτήτων» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε ότι πρέπει σήμερα η Γερμανία να αποκαταστήσει τις αδικίες.

Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι το μήνυμα ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό είναι επίκαιρο και πρέπει οι νέοι να γνωρίζουν καλά τι προκάλεσε στη χώρα, καυτηριάζοντας τη μικρή συμμετοχή του κόσμου και των φορέων στον εορτασμό της επετείου.

Δήμαρχος: Ντρέπομαι για τις απουσίες. Μεγαλείο η Εθνική μας Αντίσταση

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξάνθης, ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη μικρή παρουσία σημείωσε πως «ντρέπομαι γιατί αυτή τη σημαντική μέρα η απουσία των αρχών και του κοινού δημιουργεί έντονο προβληματισμό». Σε ότι αφορά στο νόημα του εορτασμού ανέφερε ότι η λήξη του 2ου Παγκοσμίου είναι ένα σημαντικό ιστορικό ορόσημο «για τη νίκη του ελεύθερου κόσμου έναντι του φασισμού και το μεγαλείο της δικής μας Εθνικής Αντίστασης” που ανέφερε ότι ανέκοψε τις δυνάμεις του ναζισμού αποφασιστικά και επιτεύχθηκε με τη συνεργασία όλων των δυνάμεων.

antistasi 3 antistasi 2 ANTISTASI DIMARXOS ANTISTASI XALKIDIS ANTISTASI ZEIMPEK ANTISTASI TANIA

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr