Πυρπόλησαν τον οικισμό των αθιγγάνων στο Σέλινο ! Πιθανολογούν εμπλοκή της Χ.Α. οι κάτοικοι

9 Μαΐου 201310:09

Τα σπίτια των αθιγγάνων στον καταυλισμό του Σελίνου Ξάνθης πυρπόλησαν άγνωστοι την Πρωτομαγιά χωρίς ποτέ να ειδοποιηθεί η Αστυνομία, όπως αποκαλύπτεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ

Μετά τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην περιοχή από τη δράση των αθιγγάνων και την παραβατική συμπεριφορά τους αλλά και τη ρατσιστική αντιμετώπιση που υπήρξε με τη βοήθεια της Χρυσής Αυγής, άγνωστοι πυρπόλησαν τα σπίτια των αθιγγάνων το πρωί της Πρωτομαγιάς και αφού είχε αναχωρήσει και η τελευταία οικογένεια.  Κάηκαν περίπου 7 από τα 15 σπίτια του οικισμού που είχε δημιουργηθεί στις παρυφές του Σελίνου και εκκενώθηκε τις τελευταίες μέρες μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι κανείς δεν ειδοποίησε ποτέ την Αστυνομία ή την Πυροσβεστική την ώρα της πυρκαγιάς ή αργότερα  ενώ κάποιοι κάτοικοι, στο σχετικό ρεπορτάζ της Μ. Ξανθοπούλου, πιθανολογούν  εμπλοκή μελών της Χ.Α. αφού τις τελευταίες μέρες μέλη του ακροδεξιού κόμματος  είχαν εμφανιστεί στην περιοχή αρκετές φορές για προφανείς λόγους.

Είχε προειδοποιήσει ο Δήμαρχος Αβδήρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης είχε προειδοποιήσει, όταν ξέσπασε η υπόθεση, ότι υποκινούνται ρατσιστικές συμπεριφορές από τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε και προβλήθηκε η υπόθεση ενώ τόσο ο ίδιος όσο και αναφορές στο XanthiPress.gr και την Εφημερίδα «Τόλμη» είχαν επισημάνει ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε εξαιτίας των γνωστών δανείων για τη στέγαση των αθιγγάνων που είχαν δοθεί με ελεγχόμενες, τουλάχιστον,  διαδικασίες και ενώ κάτοικοι του Σελίνου είχαν πουλήσει στους δικαιούχους οικόπεδα, που τους είχαν παραχωρηθεί χωρίς δικαίωμα μεταπώλησης.

Πάντως οι παράγοντες του Δήμου θεωρούν πολύ πιθανό στον εμπρησμό να εμπλέκονται μέλη της Χ.Α. και εκφράζουν ερωτηματικά για το γεγονός ότι κανείς δεν ειδοποίησε τις αρχές.
fotia athigganoi 2

(φωτο: Εφ. ΕΜΠΡΟΣ)

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr