Δημοτικό Συμβούλιο: Διεκόπη με κόντρες για τις διαγραφές προστίμων της Συμβιβαστικής Επιτροπής !

24 Απριλίου 201322:15

Στις 2 μετά το μεσημέρι της Πέμπτης θα συνεχιστεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης , η οποία διεκόπη την Τετάρτη, την ώρα της συζήτησης του κρίσιμου ζητήματος της έγκρισης των αποφάσεων της Συμβιβαστικής Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών διαφορών. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά περιπτώσεις 7  αποφάσεις της Επιτροπής, είτε ομόφωνα, είτε κατά πλειοψηφία ενώ λευκό ψήφισε σε όλες τις υποθέσεις ο Κρίτων Καλογερής.

Τη διακοπή αποφάσισε ο Πρεδρος Μπάμπης Δημαρχόπουλους διαπιστώνοντας πολλές απουσίες την ώρα της συζήτησης, παρά τις διαφωνίες του Νίκου Ανταμπούφη ότι στην έναρξη της συνεδρίασης υπήρχε απαρτία. Ο Πρόεδρος δέχτηκε την παρατήρηση αλλά ανέφερε ότι διακόπτει λόγω του περασμένου της ώρας.

Το θέμα αφορούσε σε ρυθμίσεις, διαγραφές ή απορρίψεις ανάλογων αιτημάτων από επιχειρήσεις που έχουν οφειλές και πρόστιμα στο Δήμο, κυρίως από καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. Όλες οι υποθέσεις ήρθαν στο Σώμα με βάση τις εισηγήσεις των μελών της Επιτροπής και της Νομικής Υπηρεσίας.

Την αντίδραση του Νίκου Ανταμπούφη προκάλεσε η αναφορά στις αποφάσεις σε αιτιολόγηση  με βάση τις δυσχέρειες της οικονομικής κρίσης και το γεγονός ότι κάποιες παρανομίες προϋπήρχαν, με τις οποίες δικαιολογήθηκαν οι μειώσεις προστίμων. Τελικώς  εγκρίθηκαν οι 7 πρώτες περιπτώσεις και  οι 11 υπόλοιπες  που δεν είχαν συζητηθεί , έμειναν σε εκκρεμότητα για τη συνέχιση της συνεδρίασης. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε ότι το έργο της εν λόγω Επιτροπής είναι ένα «καυτό» ζήτημα.

Τ. Θεοδωρίδης: Η Ξάνθη είναι μια βρώμικη πόλη σήμερα

Τη δήλωση του Τάσου Θεοδωρίδου ότι «η Ξάνθη είναι μια βρώμικη πόλη» προκάλεσε η συζήτηση του θέματος για την έγκριση πρόσληψης 20 συμβασιούχων με διαδικασίες ΑΣΕΠ ως εποχιακών στον τομέα Καθαριότητας. Όπως σημείωσε υπάρχουν 15 συνταξιοδοτήσεις την προηγούμενη χρονιά και αναμένονται άλλες 5 φέτος, με αποτέλεσμα να υπάρχει τρομερή έλλειψη προσωπικού. Δύο υπάλληλοι απασχολούνται στο σάρωμα των δρόμων όλη της πόλης, διαπίστωσε ο Τάσος Θεοδωρίδης, που απαντώντας στις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης ότι τα απορριμματοφόρα περνάνε από τα σχολεία τις ώρες αιχμής, στις 8 πμ, ανέφερε ότι δόθηκε πλέον η εντολή να μην βρίσκονται κοντά στις σχολικές μονάδες.

Μεγάλη συζήτηση για την τροποποίηση του Οργανισμού

Μεγάλη ήταν η συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο για την τροποποίηση του Κανονισμού Εσωτερικής Λειτουργίας του Δήμου. Η τροποποίηση προέκυψε μετά από παρατηρήσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης πριν εγκρίνει τον Οργανισμό του Δήμου, ώστε να εναρμονιστεί.  Οι παρατηρήσεις χαρακτηρίστηκαν τυπικές, παρόλα αυτά, η αντιπολίτευση καταψήφισε το θέμα, καθώς είχε καταψηφίσει τον Κανονισμό Εσωτερικής Λειτουργίας στην πρώτη του έγκριση.

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης εγκρίθηκε ο κανονισμός λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου στη Σταυρούπολη, που είναι έτοιμο να λειτουργήσει.

Τρίτο δικηγόρο θα προσλάβει ο Δήμος

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε η πρόσληψη από το Δήμο Ξάνθης ενός ακόμη δικηγόρου με σχέση έμμισθης σχέσης (διαθέτει δύο μόνιμους δικηγόρους σήμερα) προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο αυξημένος φόρτος εργασίας που παρατηρείται σήμερα. Η συζήτηση ήταν μεγάλη για το θέμα και αυτό που συμφώνησαν οι πτέρυγες ήταν εκτός της έγκρισης για την πρόσληψη να υπάρξουν επιμέρους κριτήρια προκειμένου να προσκληφθεί δικηγόρος μικρής ηλικίας με τα απαιτούμενα προσόντα και με αξιοκρατική διαδικασία.

Ο Θανάσης Ξυνίδης ανέφερε ότι όποιος προσληφθεί θα πρέπει να συμβληθεί με το Δήμο με τον όρο να έχει μόνιμη παρουσία στο Δήμο Ξάνθης. Όλα τα κριτήρια θα προταθούν στο Δικηγορικό Σύλλογο, ο οποίος και θα λάβει την τελική απόφαση. Οι όροι και οι Προϋποθέσεις θα συμφωνηθούν σε άτυπη συνάντηση μεταξύ των παρατάξεων. Πάντως η παράταξη με πρωτοβουλία Χρήστου Πούλιου, πλην των δύο Δικηγόρων της Παράταξης, ψήφισε λευκό.

Προ ημερησίας διάταξης.

Προ ημερησίας διάταξης από την πλευρά του Νίκου Ανταμπούφη τέθηκε, με αφορμή την πρόσφατη επέτειο της 21ης Απριλίου, το είκαιρο ζήτημα του φασισμού και της καταδίκης του, με μια πολιτική δήλωση.

Από την πλευρά του Γιώργου Κολλάρου τέθηκε το θέμα της λετιουργίας του Κολυμβητηρίου ενώ από την πλευρά του Χρήστου Πούλιου τέθηκε το ζήτημα των έργων που πρέπει να γίνουν στο 5ο Νηπιαγωγείο καθώς και του τρόπου σύστασης της σχολικής επιτροπής. Από την πλευρά των γονέων υπήρξε διαφωνία σε σχέση με σχεδιαζόμενο τσιμεντόστρωση αλλά όπως έγινε σαφές από τη δημοτική αρχή, τα έργα τσιμεντόστρωσης θα γίνουν μέσα στις διακοπές του Πάσχα.

20130424_200654[1]

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr