Μεγάλη και οργισμένη αντίδραση της Θράκης για το Χρυσό. Πολλές χιλιάδες κόσμου στο μεγάλo συλλαλητήριο.

4 Μαρτίου 201318:41

Με εντυπωσιακή συμμετοχή πολιτών η κοινωνία της Θράκης εκδήλωσε για άλλη μια φορά την αντίθεσή της στα σχέδια για την εξόρυξη χρυσού και την αδειοδότηση της σχετικής επένδυσης, με επίκεντρο το Δήμο της Αλεξανδρούπολης.
Στο συλλαλητήριο που έγινε στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή, καθώς υπολογίζονται σε πάνω από 5.000 οι διαδηλωτές που βρέθηκαν στην πρωτεύουσα του Έβρου. Η κεντρική εκδήλωση πραγματοιήθηκε μπροστά στο Δημαρχείο, όπου μίιλησαν με σκληρά λόγια και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για αδειοδότηση της επένδυσης στο Πέραμα, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κωστής Σημιτσής.

Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του Βαγγέλη Λαμπάκη στα 14 χρόνια αγώνα κατά των εταιριών της εξόρυξης, υπογραμμίζοντας ότι απέναντι βρίσκονται πάντα οι Καναδοί, ορισμένα ΜΜΕ και κάποιοι πολιτικοί. Χαιρέτησαν εκπρόσωποι από άλλες περιοχές που πλήττει η εξόρυξη χρυσού όπως η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέση και η Αναστασία Πάγκου, μέλος του Μετώπου Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία, από το Κιλκίς.

Οι διαδηλωτές, όλων των ηλικιών προέρχονται κυρίως από τον Έβρο, μερικοί από τη Ροδόπη καθώς επίσης και μια μικρή ομάδα μελών της Νεολαίας και της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ από την Ξάνθη. Ο παλμός και ο όγκος των διαδηλωτών ήταν μεγάλος και στην πορεία που πραγματοποιησαν στο κέντρο της πόλης, έκαναν αισθητή την παρουσία τους, κάτι που είχε χαρακτηριστεί ως σημαντική ένδειξη αντίδρασης που μπορεί να συμβάλλει στην αλλαγή πλάνων της κυβέρνησης.

Φωτο: InPost.gr
News247
xrysos alexpoli 4 xrysos alexpoli xrysos alexpoli 2 xrisos alexpoli 1

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr