OIKODOMI_ERGATES

Σοκ για τους οικοδόμους της Ξάνθης με πλαστά ένσημα: Ο ΟΑΕΔ ζητά πίσω τα χρήματα του Ταμείου Ανεργίας

7 Φεβρουαρίου 201322:00

Νέα δυσμενής εξέλιξη για τους οικοδόμους που έχουν εμφανίσει ένσημα από το γνωστό κύκλωμα που διακινούσε πλαστά οικοδομικά ένσημα στην Ξάνθη και άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.  Ο ΟΑΕΔ του καλεί να επιστρέψουν τα χρήματα που έχουν εισπράξει από το Ταμείο Ανεργίας για τη χρονιά που έκαναν χρήση των πλαστών ενσήμων προκειμένου να βγουν στο Ταμείο Ανεργίας.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει αναστάτωση σε όσους έχουν εμπλακεί – στην περίπτωση της Ξάνθης, είναι πολλοί- αφού ο ΟΑΕΔ ζητά επιστροφή των χρημάτων ενώ κάτι τέτοιο φαντάζει αδύνατο για τις σημερινές οικονομικές τους δυνατότηες αλλά το θεωρούν και άδικο, εφόσον υποστηρίζουν ότι το ΙΚΑ είχε εκδώσει νομότυπα καρτέλα ασφαλισμένου με την οποία προσήλθαν, τότε, στον ΟΑΕΔ, θεωρώντας ότι δεν εξαπάτησαν τον οργανισμό.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει και ο Πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Σαλή Κεχαγιά που αναφέρεται ότι όλα αυτά γίνονται σε μια περίοδο που ο κλάδος στην Ξάνθη πλήττεται από ανεργία που φτάνει το 80% .Ο πρόεδρος του σωματείου κάθε άλλο παρά αισιόδοξος δηλώνει για την έκβαση της υπόθεσης αφού οι άνεργοι σήμερα οικοδόμοι καλούνται να καταβάλλουν τεράστια για την οικονομική τους κατάσταση ποσά, χωρίς κανείς να γνωρίζει το αν και πότε θα καταδικαστούν οι υπεύθυνοι καθώς επίσης το αν και πότε θα καταβάλλουν στους εξαπατηθέντες όλα όσα σήμερα πληρώνουν.

Ήταν το 2010 όταν οι οικοδόμοι αγόρασαν ένσημα τα οποία στη συνέχεια αποδείχθηκαν πλαστά με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται μέχρι σήμερα. Όμως πλέον έχουν να αντιμετωπίσουν και τον ΟΑΕΔ.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr