8 μήνες στο σκοτάδι πολύτεκνη οικογένεια της Ξάνθης ! Τραγικές συνθήκες (+vid)

18 Ιανουαρίου 201304:55

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία του ρεπορτάζ που αποκάλυψε το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης γύρω από μια πολύτεκνη οικογένεια που ζει στο σκοτάδι αφού της έχουν κόψει το ρεύμα.

Δεν είναι κάτι πρόσφατο αλλά συμβαίνει εδώ και 8 μήνες για μια μητέρα τριών παιδιών ηλικίας 1,5 έτους και δύο δίδυμων 6 έτους, καθώς επίσης και τη γιαγιά τους, που ζουν όλοι μαζί αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τη ΔΕΗ. Η οικογένεια στην περιοχή της Π. Κυρίλου, κοντά στο σταθμό δεν διαθέτει καθόλου χρήματα για να διακανονίσει τις οφειλές στη ΔΕΗ και παραμένει στην τριτοκοσμική, αυτή, κατάσταση, μεγαλώνοντας 3 παιδιά.

Στο θέμα παρενέβη η Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης, που ζήτσε από τη ΔΕΗ επανασύνδεση αλλά μέχρι στιγμής, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, παρότι υπάρχει η υπόσχεση ότι θα καταβληθούν προσπάθειες.

Επανασυνδέθηκε την Τρίτη, άλλη οικογένεια

Επιτυχής, πάντως, ήταν η παρέμβασή της, όπως σημειώνει σε Δελτίο Τύπου, για την επανασύνδεση του ρεύματος σε πολύτεκνη οικογένεια ανέργων την Τρίτη, όταν και επανασυνδέθηκε η παροχή του ρεύματος. Κατά τα άλλα σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Επιτροπή κάνει λόγο για βάρβαρα μέτρα και καταγγέλει την σχεδιασμένη παράδοση της ενέργειας σε μονοπωλιακά συμφέροντα.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr