Πέρασε η τροπολογία για τους ιμάμηδες Υπέρ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, Χ.Α. Εναντίον ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ-ΚΚΕ και Χατζηοσμάν

16 Ιανουαρίου 201319:19

Υπερψηφίστηκε με τις ψήφους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητων Ελλήνων και την παρουσία της Χρυσής Αυγής, η τροπολογία για τους Ιμάμηδες στη Θράκη, λίγο πριν τις 9 μ.μ. της Τετάρτης.

Η βουλευτική τροπολογία που είχαν καταθέσει βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και προβλέπει την πρόσληψη ως υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, 240 ιμάμηδων, αποφοίτων των ιεροσπουδαστηρίων (κυρίως αποφοίτων της ΕΠΑΘ αλλά και αποφοίτων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που έχουν αποφοιτήσει από  τα ιεροσπουδαστήρια Εχίνου και Κομοτηνής) έγινε δεκτή από τον Υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου στο πλαίσιο του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση Εθνικού Κέντρου Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και, τελικώς,  υπερψηφίστηκε.

Προηγήθηκε φημολογία που έκανε λόγο για δηλώσεις του Τούρκου Προξένου ότι δεν θα επιτρέψει να ψηφιστεί, κάτι που ο αρχηγός των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ανέφερε ότι είναι αιτία για να ψηφιστεί από το κόμμα του εφόσον δεν την επιθυμεί η Τουρκία. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Χρυσή Αυγή ανέφερε ότι συμφωνεί και  ψήφισε παρών στην ψηφοφορία, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ.
Κατά της τροπολογίας ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α. Χατζηοσμάν

Εναντίον της τροπολογίας κάνοντας λόγο για παρέμβαση στα εσωτερικά μιας θρησκείας, μίλησε η ειδική αγορήτρια Μαρία Ρεπούση της ΔΗΜΑΡ, η οποία ανέφερε, επιπρόσθετα, ότι δεν μπορούν να διδάσκουν στα σχολεία, καθηγητές που δεν έχουν περάσει από το ΑΣΕΠ, ή και απόφοιτοι Δημοτικού η Γυμνασίου.  Εναντίον της τροπολογίας τάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως σημείωσε ο βουλευτής Ζεϊμπέκ Χουσεΐν καθώς και το ΚΚΕ. Από το ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισε την τροπολογία ο Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο οποίος από βήματος είπε ότι «ντρέπεται» για την τροπολογία αυτή.  Είχε προηγηθεί επίθεση που δέχθηκε στην πρώτη μέρα της συζήτησης από βουλευτές της Χρυσής Αυγής που τον χαρακτήρισαν «πράκτορα» ενώ ο ίδιος απάντησε ότι πατρίδα του είναι η Ελλάδα.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr