Στην Ξάνθη ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν. Συνάντηση με Αντιπεριφερειάρχη-Δήμαρχο. Στο επίκεντρο ο TAP

17 Οκτωβρίου 201416:55

Στην Ξάνθη βρέθηκε την Παρασκευή, στο πλαίσιο πολυήμερης περιοδείας του στην περιοχή, ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα, Ραχμάν Μουσταφάγιεφ.

Ο Αζέρος διπλωμάτης βρέθηκε λίγο μετά τις 11 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη, ο οποίος τον υποδέχτηκε συνοδευόμενος από το θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μιχάλη Αμοιρίδη και τους περιφερειακούς συμβούλους Κυριακή Αλατζά και Γιάννη Μπούτο.

Ρ. Μουσταφάγιεφ: Συνεργασία όχι μόνο στην ενέργεια αλλά και στον πολιτισμό-τουρισμό

20141017_111735Αμέσως μετά τη συνάντηση , στις δηλώσεις του ο Αζέρος Πρέσβης – που επέλεξε να ταξιδέψει στην Ξάνθη μέσω της ορεινής περιοχής της Σταυρούπολης- τόνισε ότι βρέθηκε στην περιοχή για γνωρίσει καλύτερα τους ανθρώπους και τις ομορφιές της αλλά και να συναντήσει τους τοπικούς παράγοντες.

«Στη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη συζητήσαμε πολλά θέματα. Φυσικά, βασικό αντικείμενο είναι πάντα ο αγωγός φυσικού αερίου ΤΑP και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κ. Ζαγναφέρη για τη συνεργασία που υπήρξε στα θέματα του αγωγού» είπε αλλά τόνισε ότι πέρα από τα θέματα της ενέργειας, πρέπει να αναζητηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας στον οικονομικό, πολιτιστικό και τουριστικό τομέα. «Διαπιστώνω ότι η περιοχή έχει μεγάλες δυνατότητες καθώς διαθέτει φύση, κουλτούρα και ιστορία που μπορεί να προσελκύσει πολλούς επισκέπτες» τόνισε σε άπταιστα ελληνικά.

2014-10-17 11.18.31-2Σύμφωνα με τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν η αζερική πλευρά είναι έτοιμη και υποστηρίζει τη συνεργασία με την Ελλάδα σε όλους τους τομείς. «Ο αγωγός είναι ιδιαίτερα σημαντικός τόσο για την Ελλάδα όσο και για την υπόλοιπη Ευρώπη», τόνισε λέγοντας ότι οι Αζέροι φιλοδοξούν να είναι ένας αγωγός φιλίας και συνεργασίας.

Κ. Ζαγναφέρης: Γνωρίζουμε περισσότερα πια για το Αζερμπαϊτζάν

Από την πλευρά του ο Κώστας Ζαγναφέρης ευχαρίστησε τον Ραχμάν Μουσταφάγιεφ για την παρουσία του στην Ξάνθη και την Αντιπεριφέρεια και ανέφερε ότι η συνεργασία ήταν πολύ εγκάρδια ενώ οι προοπτικές για την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών πολύ μεγάλες.

«Είναι αλήθεια ότι πριν τον αγωγό ΤΑP δεν γνωρίζαμε πολλά πράγματα για το Αζερμπαϊτζάν αλλά τα τελευταία χρόνια έχουμε γνωριστεί καλύτερα και ερχόμαστε πιο κοντά». Χαρακτήρισε πολύ εποικοδομητική τη συνάντηση και πρόσθεσε ότι δέχθηκε και αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση του Αζέρου Διπλωμάτη να επισκεφθεί το Αζερμπαϊτζάν «Η επικοινωνία και η συνεργασία μας θα συνεχιστεί» κατέληξε.

20141017_111607Ο Αζέρος διπλωμάτης δώρισε στον Αντιπεριφερειάρχη βιβλία με ιστορικά, γεωγραφικά και τουριστικά δεδομένα για την περιοχή καθώς και cd με μουσική από το Αζερμπαϊτζάν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δώρισε την έκδοση που έγινε πρόσφατα για την Οικία Χατζιδάκι, βιβλία για τις ομορφιές της περιοχής και ένα πίνακα για την Ξάνθη, αντίγραφο αυτού που κοσμεί το γραφείο του.

Νωρίτερα ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν επισκέφθηκε το Δήμαρχο Χ. Δημαρχόπουλο. (Ρεπορτάζ εδώ)

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr