Διαδήλωσαν στην Ξάνθη. Παγκόσμια Ημέρα Δράσης ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού

10 Νοεμβρίου 201300:02

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δράσης ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού, πραγματοποίησαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, το Σάββατο, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Η συγκέντρωση είχε ως Κεντρικό Σύνθημα τον αγώνα της Χαλκιδικής αλλά και της Θράκης , όπως επίσης και της Θάσου, ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού  ενώ το κεντρικό πανό που αναρτήθηκε στην πλατεία αναφέρει «Χαλκιδική-Θράκη, Είμαστε δύο κόσμοι και όχι δύο άκρα». Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μοίρασαν ενημερωτικό υλικό και διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην εξόρυξη του Χρυσού αλλά και την αλληλεγγύη τους στους κατοίκους που αγωνίζεται ενάντια στις εταιρίες. Όπως ανέφεραν σχετικά:

metaleia syriza 2«Από τις Σκουριές Χαλκιδικής μέχρι τη Θράκη και τη Θάσο, η δημόσια περιουσία και ο φυσικός πλούτος βγαίνουν στο σφυρί. Το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η δημοκρατία γίνονται θυσία στο βωμό της κρίσης.

Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής όμως δεν είναι μόνοι. Ο αγώνας τους συνδέθηκε με τον αγώνα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που βγήκαν στους δρόμους της Ελλάδας ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας. Ο αγώνας της Χαλκιδικής είναι υπόθεση ολόκληρου του αγωνιζόμενου λαού. Τρομοκρατία δεν είναι ο αγώνας των κατοίκων, αλλά η φτώχεια και η εξαθλίωση που επιβάλλουν οι πολιτικές των μνημονίων. Με όπλο την αλληλεγγύη θα νικήσουμε!»

syriza metaleia

metaleia syriza 4 metaleia syriza metaleia syriza 1 metaleia syriza 3

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr