paidikos2

Την Πέμπτη ξεκινούν οι αιτήσεις για τις επιδοτούμενες θέσεις σε παιδικούς σταθμούς της Ξάνθης

23 Ιουλίου 201323:45

Την Πέμπτη 25 Iουλίου ξεκινούν οι αιτήσεις για τις μητέρες που θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής» για τη φιλοξενία των παιδιών τους σε ιδιωτικούς και δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της Ξάνθης και των περιφερειακών Δήμων.

Ήδη τα έντυπα των αιτήσεων έχουν αναρτηθεί στη σελίδα της ΕΕΤΤΑ, (κλικ εδώ) που είναι ο ενδιάμεσος φορέας υλοποίησης του προγράμματος, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 2 Αυγούστου και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η επεξεργασία τους.

Στην Ξάνθη έχουν εγκριθεί 765 θέσεις σε ιδιωτικούς και παιδικούς σταθμούς, αριθμός που αναμένεται ότι θα καλύψει τη ζήτηση αλλά και θα διατηρήσει σε λειτουργία όλες τις δομές της περιοχής.

Υποβολή αιτήσεων

Η «Αίτηση συμμετοχής – Δήλωση» συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μπορεί να υποβληθεί, ταχυδρομικώς ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier), σε φάκελο  στον οποίο εξωτερικά θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται η ένδειξη «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ», στα Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α  Α.Ε: Μυλλέρου 73 – 77 Τ.Κ.10436.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν μόνο γυναίκες που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων, παιδιών και έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους – μέλους της Ε.Ε. ή είναι Ελληνίδες Ομογενείς ή είναι αλλοδαπές από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα και επιθυμούν να εγγράψουν  τα τέκνα τους σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς. Δικαίωμα έχουν επίσης άνδρες με τα ίδια κριτήρια που τους έχει ανατεθεί η επιμέλεια των τέκνων με δικαστική απόφαση ή βρίσκονται σε χηρεία.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr