Οι 78 υποψήφιοι του Χ. Πούλιου που ανακοινώθηκαν επίσημα. Φώτο από τη συγκέντρωση και ομιλία

27 Μαρτίου 201403:30

Από το Γραφείο Τύπου του Χρήστου Πούλιου δόθηκε στη δημοσιότητα το κείμενο της ομιλίας του επικεφαλής της παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ και η ομιλία του επικεφαλής στην πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Νατάσα” το βράδυ της Τετάρτης.

Αναλυτικά αναφέρεται:

Στην κατάμεστη αίθουσα του Ξενοδοχείου « Νατάσα» με τρόπο μαζικό, αισιόδοξο και ουσιαστικό, ξεκίνησε η διαδρομή της παράταξης «Κοινωνία Δημοτών» και του Χρίστου Πούλιου για την  ανάληψη της διοίκησης του Δήμου Ξάνθης.

Η προσέλευση του κόσμου στην πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση της παράταξης υπήρξε εντυπωσιακή και κατά εκατοντάδες, κάνοντας την αίθουσα του Ξενοδοχείου να φαίνεται αρκετά μικρή.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Χρίστος Πούλιος  ανέπτυξε τους βασικούς άξονες του προγραμματικού πλαισίου της παράταξης, το πλαίσιο αρχών και θέσεων που καταθέτει η «Κοινωνία Δημοτών», στην πορεία για τη νίκη στις Δημοτικές Εκλογές του Μαϊου.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των μελών της παράταξης και το παρατεταμένο χειροκρότημα των φίλων της παράταξης, μήνυμα για την πορεία αλλαγής που ξεκίνησε και δεν ανακόπτεται.

Η λίστα των υποψηφίων

Αδαμαντίδου Δήμητρα Πολιτικός Μηχανικός
Αλεξούδη-Πυριλίδου Αγγέλα Δημόσιος Υπάλληλος
Ακριτίδης (Στάθης) Ευστάθιος Επιχειρηματίας
Αρήφογλου Χαφιζέ Συνταξιούχος
Αχμέτ Ογλού Αχμέτ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
Αχμέτ Καρά Δικηγόρος
Βλαχόπουλος Ιωάννης Οικονομολόγος
Βορίδης Δημήτρης Αρχιτέκτων Μηχανικός
Βασιλειάδου Λίτσα Ιδιωτικός Υπάλληλος
Βασιλούδης Ηλίας Οδοντίατρος
Γαβριηλίδης Κώνσταντίνος Ιδιωτικός Υπάλληλος
Γαβριηλίδου Ρέα Συνταξιούχος
Γερασιμίδης (Στάθης) Ευστάθιος Αγρότης
Γεσήρ Αϊτάν Επαγγελματίας
Γκαγκώνη Μαρία Ιδιωτική Υπάλληλος
Δαργανάκης Χαράλαμπος Επιχειρηματίας
Δεληβασίλη (Γιούλη) Γεωργία Δημόσιος Υπάλληλος
Δέλκος Κωνσταντίνος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
Δήμου Αργύρης Ιδιωτικός Υπάλληλος
Δουκέλης Ιωάννης Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
Εγγλεζάκης Ιωάννης Οικονομολόγος
Ελευθεριάδης Απόστολος Δημόσιος Υπάλληλος
Εμπλούκ Αϊλα Δικηγόρος
Ευστρατίου Βασίλειος Επιχειρηματίας
Εφραιμίδης Ιορδάνης Επιχειρηματίας
Ιντζέ Σαφέτ Ιδιωτικός  Υπάλληλος
Ιωαννίδης Ελευθέριος Ιδιωτικός Υπάλληλος
Καβασακάλης Σωτήρης Συνταξιούχος
Καδρή Κεμάλ Ιδιωτικός Υπάλληλος
Καλογερης Κρίτων Ιατρός
Κεβεντζίδης Θεόδωρος Οικονομόλογος
Κιμούντρης Παναγιώτης Επιχειρηματίας
Κριτσίνης Αθανάσιος Ιδιωτικός Υπάλληλος
Κυβρακίδης Χαράλαμπος Υπάλληλος ΔΠΘ
Κυρπόγλου (Ρούλα) Αριάνδη Ιδιωτική Υπάλληλος
Κώττη Πόπη Συνταξιούχος
Μαλλικόπουλος Κώσταντίνος Δημόσιος Υπάλληλος
Μειμαρίδου Χρυσούλα Συνταξιούχος
Μήτρου Αντώνης Πολιτικός Μηχανικός
Μονδρινός Νίκος Δικηγόρος
Μόρφης (Γιώτης) Παναγιώτης Ιδιωτικός Υπάλληλος
Μπαντάκ Ερκάν Επιχειρηματίας
Μπεμπέκη (Σούλα) Αθανασία Δημόσιος Υπάλληλος
Μυλωνάς Γιώργος Επιχειρηματίας
Μυστακίδου (Θώμη) Θωμαή Δημόσιος Υπάλληλος
Νίτης Νίκος Δικηγόρος
Νεοχωρίτου Βίκη Ιδιωτικός Υπάλληλος
Ξυνίδης Αθανάσιος Δικηγόρος
Ορφανίδης Ελευθέριος Επιχειρηματίας
Ουζούν Ιρφάν Ιδιωτικός Υπάλληλος
Παναγιωτίδης Γρηγόρης Συνταξιούχος
Παπά Σοφία Ηλεκτρονικός Μηχανικός
Παπαδόπουλος Γεώργιος Επιχειρηματίας
Παπουτσόγλου Ιωάννης Ιδιωτικός Υπάλληλος
Παρχαρίδου Μαρία Συνταξιούχος
Πεχλιβάνης Άγγελος Συνταξιούχος
Πολυχρονίδης Γιώργος Ιδιωτικός Υπάλληλος
Ρεκάρης Μιχάλης Ιδιωτικός Υπάλληλος
Σεπετσής Θεόδωρος Ιδιωτικός Υπάλληλος
Σερεφιάς Διαμαντής Δημόσιος Υπάλληλος
Σουλιώτης Γρηγόρης Επιχειρηματίας
Σπαθάρης Διονύσης Πολιτικός Μηχανικός
Σπυριάδης Γιώργος Νοσηλευτής
Σπυριδωνίδου Άννα Οικονομολόγος
Στρογγύλη Γεωργία Επιχειρηματίας
Τολμίδης Δημητρης Επιχειρηματίας
Τολμίδου Δέσποινα Ιδιωτικός Υπάλληλος
Τολμίδης Παναγιώτης Αγρότης
Τοπ Ισμέτ Επιχειρηματίας
Τοπ (Λούνα) Λούνιφερ Ιδιωτικός Υπάλληλος
Τσακήρ Κιουτσούκ Εμινέ Ιδιωτική Υπάλληλος
Τσαϊρογλου (Μάνια) Μανιώ Δημόσιος Υπάλληλος
Τσετινές Στέλιος Πολιτικός Μηχανικός
Φερεσιάδης Γιώργος Επιχειρηματίας
Χαιτίδης Δημήτρης Πολιτικός Μηχανικός
Χαριτωνίδου Ειρήνη Κοινωνική Λειτουργός
Χριστοφορίδου (Γιάννα) Ιωάννα Ιδιωτική Υπάλληλος
Χουσεϊν Ογλού Τιμούρ Ιατρός

Αναλυτικά η ομιλία του Χρίστου Πούλιου.

Φίλες και Φίλοι

Η περίοδος των «κλειστών» Δημοτικών Παρατάξεων, με οριοθετημένες κομματικές αποχρώσεις, με χρίσματα των υποψηφίων Δημάρχων από πολιτικά κόμματα, με επιλογές προσώπων για την Διοίκηση μέσα από κλειστό κλάμπ ανθρώπων με κομματικές διαδρομές , έχει περάσει……..

Η κοινωνία, οι συνδημότες μας, κουράστηκαν, απογοητεύτηκαν να βλέπουν συνεχώς τα ίδια πρόσωπα να ασκούν διοίκηση κι να έχουν τις ίδιες λογικές και την ίδια φιλοσοφία διαχείρισης.

Θύλακες σκανδάλων, ευνοιοκρατία, οι ημέτεροι που τόσα χρόνια έμπαιναν από το παράθυρο στο Δήμο, τα δικά μας παιδιά και τα αποπαίδια δημιούργησαν έναν Δήμο τσιφλίκι με πολλά φέουδα και φεουδάρχες και έναν κύκλο μικρών  η μεγάλων  εξυπηρετήσεων προς συγκεκριμένες ομάδες.

Αν σε αυτό προσθέσουμε και την παροιμιώδη πια αδράνεια για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων της καθημερινότητας, έχουμε μια σαφή εικόνα ενός Δήμου αποστειρωμένου, ξένου προς την πλειοψηφία των «θέλω» των Δημοτών μας.

Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών για την Δήμο μας τελείωσε

Αναξιοποίητη Δημοτική Περιουσία, έλλειψη πολιτικής βούλησης για προγράμματα με σύμπραξη Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα, αποσπασματικά έργα χωρίς προοπτική, χωρίς στρατηγική, χωρίς ανταποδοτικότητα, καμιά διάθεση ορθολογισμού των δαπανών, εγωισμοί στις προτάσεις που καταθέταμε χρόνια.

Η Δημοτική Αρχή που απέρχεται κλείνει οριστικά αυτόν τον κύκλο.

Τα πράγματα άλλαξαν!

Οι συνθήκες άλλαξαν!

Το απλωμένο χέρι προς την πολιτεία, δίκην επαίτη, μένει μετέωρο. Δεν είδαν, δεν προέβλεψαν, αλλιώς είχαν συνηθίσει, όπως θέλετε πείτε το.

Ένας σύγχρονος Δήμος πρέπει πια να βρίσκει χρήματα και πόρους, να αξιοποιεί κάθε ευκαιρία, να προσφέρει «ομπρέλα» προστασίας στο επιχειρείν και κυρίως στην νεανική επιχειρηματικότητα, να συμβάλει ουσιαστικά στην καταπολέμηση της μάστιγας της ανεργίας και να απλώνει «δίχτυ» Κοινωνικής Αλληλεγγύης και προστασίας προς τα ολοένα και διευρυμένα κοινωνικά στρώματα που έχουν ανάγκη στήριξη

Δεν ερχόμαστε να «γκρεμίσουμε», να εκδικηθούμε, να γίνουμε χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη. Δεν ερχόμαστε να αποδημήσουμε και να μειώσουμε. Ερχόμαστε να φέρουμε πνοή ανανέωσης, να καταθέσουμε και να υλοποιήσουμε τις δικές μας ιδέες, να εφαρμόσουμε την δική μας φιλοσοφία, να αναπτύξουμε έναν νέο μοντέλο ανάπτυξης για τον Δήμο μας

 

Η Ξάνθη, η Σταυρούπολη, τα Κιμμέρια, το Εύμοιρο έχουν μείνει πολύ πίσω. Μια ματιά στους γειτονικούς Δήμους θα μας προξενήσει θλίψη για το γεγονός ότι χάθηκαν πολλά χρόνια.

Η επόμενη μέρα μας βρίσκει έτοιμους με σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας, με πρόγραμμα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο για την πενταετία της Δημοτικής μας θητείας, με όραμα και στρατηγική για το Δήμο της επόμενης εικοσαετίας.

Πρέπει να κινηθούμε γοργά. Να κινήσουμε τα πράγματα από την στασιμότητα και την λογική της απλής διαχείρισης.

Και αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε. Χωρίς εγωισμούς, χωρίς αποκλεισμούς επιδιώκοντας ευρύτερες συναινέσεις

Φίλες και Φίλοι

Είναι προσωπικά υπερήφανος για την αντιπροσωπευτικότητα της ανθρωπογεωγραφίας της Δημοτικής μας Παράταξης.

Δώσαμε πολύ μεγάλη σημασία στον πλουραλισμό των ιδεών, στην συμμετοχή και ανάδειξη της νέας γενιάς, στο πάντρεμα της εμπειρίας με την φρεσκάδα της νιότης

Το πρόγραμμα μας χωρισμένο σε ενότητες, με δημοκρατικό τρόπο, μπήκε σε διαβούλευση και θα τεθεί στην κρίση των συνδημοτών μας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο, στο οποίο συνέβαλαν τα μέγιστα οι νέοι κυρίως υποψήφιοι με τις παρατηρήσεις τους, τις ιδέες τους, την άλλη «οπτική» που χρειάζεται τώρα, παρά ποτέ, ο Δήμος μας

Σήμερα ξεκινάμε από εδώ και επίσημα τον προεκλογικό μας αγώνα. Έναν αγώνα έντιμο, καθαρό χωρίς δεσμεύσεις και κηδεμονίες, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς μεγαλόστομες υποσχέσεις.

Την δυναμική που έχει αναπτυχθεί στην κοινωνία πρέπει και οφείλουμε να την μετουσιώσουμε σε ένα καθαρό πλειοψηφικό ρεύμα και σε μια άνετη νίκη. Δεν εφησυχάζουμε.

Γνωρίσουμε πολύ καλά πόσο λυσσαλέα παλεύει το σύστημα που τόσα χρόνια καταδυναστεύει το Δήμο. Με νύχια και με δόντια θα προσπαθήσουν να κρατήσουν το «μαγαζί» όπως χαρακτηριστικά το αποκαλούν.

Γιατί έτσι έβλεπαν τον Δήμο.

Γιατί έτσι εξακολουθούν να τον βλέπουν και οι παραφυάδες της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής. Σαν γωνιακό «μαγαζί» που κάποιοι προσπαθούν να τους το πάρουν.

Δεν θα μπούμε σε λογικές στείρων αντιπαραθέσεων και όξυνσης του προεκλογικού κλίματος. Προειδοποιούμε όμως τους πάντες ότι δεν θα ανεχθούμε περιπτώσεις εκβιαστικών διλημμάτων, εμπόριο ψεύτικων ελπίδων για δουλειά, και ανήθικων χτυπημάτων κάτω από την μέση

Ζούμε σε εποχές πρωτόγνωρης οικονομικής εξαθλίωσης και μιζέριας σαν τόπος. Κανένας και τίποτα δεν μπορεί να ανακόψει την επιθυμία, την βούληση, τις ελπίδες του κόσμου για άπλετο φως, μια νέα αρχή ανάκαμψης, για ισοπολιτεία, κοινωνική σύγκλιση, φυγή προς το μέλλον.

Το μήνυμα της αλλαγής πρέπει να φθάσει παντού.

Σε κάθε γωνιά του Δήμου, σε κάθε σπίτι!!!!!

Καλό και έντιμο αγώνα!!!!

Με την νίκη!!!!

2014-03-26 19.35.21 2014-03-26 19.44.58 2014-03-26 19.45.33 2014-03-26 19.48.39 2014-03-26 19.51.27 2014-03-26 20.11.53 2014-03-26 20.11.41 2014-03-26 20.10.47 2014-03-26 20.11.07 2014-03-26 20.13.33 poulios sygentrosi 1Poulios sigkentrosi thouli poulios sigkentrosi pre poulios argiris poulios sigkentrosi 2 poulios oloi

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr