70 άτομα στην πρώτη επιλογή για τους Ιεροδιδασκάλους. Ικανοποίηση από Μελισσόπουλο: «Eμπιστοσύνη στη διαδικασία»

2 Αυγούστου 201322:35

Συνολικά 70 υποψήφιοι στους τρεις νομούς της Θράκης από τους 124 που εκδήλωσαν αρχικά ενδιαφέρον, επιλέχτηκαν από τις αρμόδιες επιτροπές για την επιλογή ιεροδιδασκάλων ισλαμικής Θρησκείας στη Θράκη.

Η διαδικασία προχωρά κανονικά, όπως δηλώνει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Σάββας Μελισσόπουλος που δηλώνει ικανοποιημένος από το ενδιαφέρον που υπήρξε σημειώνοντας ότι είναι ένα «αρχικό στάδιο που ανοίγει δρόμους για το μέλλον». Η πολυσυζητημένη υπόθεση των ιεροδιδασκάλων έχει προχωρήσει αρκετά στο σκέλος που αφορά στη διδασκαλία του κορανίου στα σχολεία και ήδη καταρτίστηκαν οι πρώτοι πίνακες

Πρόκειται για 23 άτομα που επιλέγησαν στην Ξάνθη (1 ΠΕ, 16 ΔΕ, 6 ΥΕ), 35 στην Κομοτηνή (2 ΠΕ, 16 ΔΕ, 15 ΥΕ) και 12 στο Διδυμότειχο (10 ΔΕ, 3 ΥΕ). Όπως σημειώνει ο Σάββας Μελισσόπουλος πρόκειται για την αρχική επιλογή που έγινε και ακολουθεί προθεσμία μέχρι τις 8 Αυγούστου για την υποβολή ενστάσεων. Στη συνέχει θα γίνει η οριστικοποίηση των επιλογών αφού γίνουν και οι προφορικές συνεντεύξεις. Όπως αναφέρει, βασικός γνώμονας για την επιλογή  είναι τα παιδαγωγικά κριτήρια ενώ η εισαγωγή των ιεροδιδασκάλων στην εκπαίδευση θα γίνεται σταδιακά.

Σ. Μελισσόπουλος: “Δημιουργήθηκε κλίμα εμπιστοσύνης απέναντι στη διαδικασία

Καθώς το ζήτημα των ιεροδιδασκάλων έχει απασχολήσει αρκετό καιρό την πολιτεία και τη μειονότητα, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης εκτιμά ότι δημιουργήθηκε ένα κλίμα εμπιστοσύνης απέναντι στη διαδικασία. «Πρόκειται για μια νέα πολιτική απέναντι στη μειονότητα, την οποία κληθήκαμε να εφαρμόσουμε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και ήδη το Σεπτέμβριο θα έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr