6η απόλυση στη Ροδόπη. Στα άκρα η κόντρα της εργοδοσίας με τους εργαζόμενους

30 Νοεμβρίου 201520:44

6η απόλυση σημειώθηκε στο Εργοστάσιο της Ροδόπης, μόλις τρεις μέρες μετά την τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, στην οποία η εταιρία αρνήθηκε να παραστεί. Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της Βιομηχανίας, αναφέρει:

            Η επίθεση της μεγαλοεργοδοσίας καλά κρατεί. Μετά την απαξίωσή της να παραβρεθεί στην τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή και την αναγγελία 5ης απόλυσης, σήμερα Δευτέρα προχώρησε σε 6η απόλυση.

            Η μεγαλοεργοδοσία του εργοστασίου, ένας επιχειρηματικός όμιλος με εργοστάσια σε Λάρισα (ΟΛΥΜΠΟΣ), Τρίκαλα (ΤΥΡΑΣ), Βουλγαρία και Ρουμανία, ένας από τους βασικούς ανταγωνιστές στον κλάδο, έχει βάλει στόχο να μετατρέψει το εργοστάσιο σε ένα σύγχρονο εργασιακό κάτεργο.

            Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, για την ανάκληση όλων των απολύσεων. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 2 Δεκέμβρη (10π.μ. – 2μ.μ.), μέρα που εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα για την 1η απόλυση, και συγκέντρωση στις 10π.μ. έξω από τα δικαστήρια. Κλιμακώνουμε με τη συμμετοχή μας στην 24ωρη γενική απεργία της 3ης Δεκέμβρη.

            Καλούμε όλο τον ξανθιώτικο λαό, όλα τα σωματεία του νομού να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα μας.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr