Το βιβλίο του Γιώργου Παραστατίδη “Θεμέλιοι Λίθοι” παρουσιάστηκε στο κατάμεστο Κοιν. Κέντρο “Σ. Χαλιορής”

24 Μαρτίου 201322:30

Το βιβλίο του Γιώργου Παραστατίδη “Θεμέλιοι λίθοι: τρεις διηγήσεις και μια συνέντευξη δασκάλων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης”» παρουσιάστηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Κοινωνικού «Κέντρου Σταύρος Χαλιορής» στο Μαγικό, το βράδυ του Σαββάτου.


O Γιώργος Παραστατίδης παραδίδει τη δική του συμβολή στην προσπάθεια για μια καλύτερη παιδεία μέσα από το πρώτο βιβλίο που εκδίδει το Κοινωνικό Κέντρο «Σταυρός Χαλιορής». Όπως ανέφερε ο συγγραφέας, η ιδέα για το βιβλίο ξεκίνησε από ένα αείμνηστο εκπαιδευτικό με στόχο να περιγραφεί ο αγώνας του εκπαιδευτικού που διαπαιδαγώγησε τη δική του γενιά αλλά και ο σύγχρονος εκπαιδευτικός. «Ήταν μια διαδρομή με πολλές συγκινήσεις αλλά ήθελα να τιμήσω με αυτό το βιβλίο το δάσκαλο, τον εκπαιδευτικό» είπε. Παράλληλα, επεσήμανε τη σημασία που έχει το γεγονός ότι είναι η πρώτη έκδοση του Κοινωνικού Κέντρου «Σταύρος Χαλιορής» και παρουσιάζεται στο χώρο του, τιμώντας τον αείμνηστο ιδρυτή των Πλαστικών Θράκης.

Στο βιβλίο, ο αναγνώστης θα βρει στοιχεία για την κοινωνική, εκπαιδευτική, πολιτιστική και οικονομική ζωή των αγροτικών οικισμών των περασμένων δεκαετιών, ανέφερε ο Γιώργος Παραστατίδης.
Την παρουσίαση έκαναν ο Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, ο Διευθυντής της Φοροτεχνικής Προσέγγισης Χαράλαμπος Μανανάς, η Διευθύντρια του Δημ. Σχολείου Πετεινού Κούλα Τσιφτσίδου.

Ο Δήμαρχος Αβδήρων ανέφερε ότι ο Γιώργος Παραστατίδης είναι ο στενότερος συνεργάτης του τα τελευταία 15 χρόνια και τον τιμά με τη φιλία του και τη συνεργασία του. «Του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια γιατί μια ιδέα που ξεκίνησε πριν από χρόνια στην πλατεία του χωριού μου, τα Πηγάδια, τη μετουσίωσε σε πράξη και έγραψε ένα υπέροχο βιβλίο που είναι ιστορικό ντοκουμέντο». Εκπαιδευτικός και ο ίδιος, ανέφερε ότι τον αγγίζει και προσωπικά καθώς οι τρεις δάσκαλοι-πρωταγωνιστές του βιβλίου αλλά και γενικότερα ο εκπαιδευτικός κόσμος είχε τη δική του συμβολή στην ανάπτυξη της χώρας.

Το βιβλίο αποτελεί προσωπική αφήγηση του συγγραφέα που βίωσε τον αγώνα τον ανθρώπων της μάθησης προκειμένου να διαμορφώσουν ένα καλύτερο μέλλον για τους μαθητές αλλά και για τον ίδιο τον τόπο.

Όπως γράφει ο φιλόλογος Ανέστης Ακριτίδης «ο Γιώργος Παραστατίδης εντέλει δουλευτής της λαϊκής μας παράδοσης και βιγλάτορας πιστός του πολιτισμού, μεταφέρει τη λαογραφία από τα μουσεία στα πρόσωπα και από τις μνήμες στη ζώσα παιδεία. Μια διαδρομή που διαθέτει συγκινήσεις, πνευματικότητα, ψυχική αρχοντιά. Είναι βέβαιο καταλήγει πως θα ζεστάνει τις καρδιές πολλών ανθρώπων μέσα σε τούτη την πολιτική και κοινωνική παγωνιά. Γιατί οι θύμησες είναι βάλσαμο των άγουρων χρόνων, είναι νοσταλιγικές, μπάλσαμο ζείδωρο, παραθύρι ακράνοιχτο στο αύριο της ζήσης.»
DSC01613 DSC01611 DSC01610  DSC01609 DSC01605

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr