5 έως 6 πολίτες με ενεργό ρόλο στον Τόπειρο θετικοί στον Covid-19

8 Ιουνίου 202016:59

Την ανακοίνωση των επισήμων αποτελεσμάτων των τεστ που διεξήγαγαν κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας με στόχο τον εντοπισμό της πιθανής προσβολής από τον κορονοϊό, αναμένει με αγωνία ολόκληρος ο νομός Ξάνθης αλλά και οι γειτνιάζουσες περιοχές.

Την ίδια στιγμή έχουν αρχίσει να ενημερώνονται σταδιακά από τον ΕΟΔΥ οι πολίτες που βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 ενώ στον δήμο Τοπείρου αναφέρονται τις τελευταίες ώρες πέντε (5) έως (6) θετικά κρούσματα στο σύνολο των πολιτών που έκαναν το τεστ. Οι ασθενείς είχαν κάνει το τεστ στην προαιρετική δειγματοληψία που διενεργήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Κέντρο Υγείας Ευλάλου ενώ η ανησυχία επιτείνεται καθώς η ενημέρωση που έλαβαν οι ίδιοι τηλεφωνικά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στρέφει το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας του δήμου σε πολίτες με ενεργό ρόλο στην χωρική ενότητα Τοπείρου αλλά και ειδικότερα στους οικισμούς του Ευλάλου, της Ηλιόπετρας και του Ολβίου, μεταξύ άλλων.

Τα νέα έρχονται να προκαλέσουν μια εύλογη αναστάτωση συνολικά στους οικισμούς του Τοπείρου, εν μέσω μάλιστα, και των θρησκευτικών εορτασμών στα Μάγγανα όπου τιμήθηκε κατά την θρησκευτική παράδοση ο εορτάζων ιερός ναός της Αγίας Τριάδας, χθες ημέρα της Πεντηκοστής και σήμερα ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, με τη σεπτή παρουσία και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητρόπολης.

Πάντως, ο χάρτης των θετικών κρουσμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης αναμένεται να συμπληρώνεται διαρκώς ώρα με την ώρα, με την ανακοίνωση των επισήμων αποτελεσμάτων από τις αρμόδιες τοπικές και περιφερειακές αρχές να γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ πριν, καθώς πια θα απαιτηθεί και η ιχνηλάτηση των θετικών κρουσμάτων αλλά και να αναφερθούν και να ελεγχθούν οι επαφές τους. 

Εξάλλου, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ιχνηλάτηση για τον εντοπισμό περισσότερων θετικών κρουσμάτων στην δικηγορική κοινότητα Ξάνθης πρόκειται να γίνει μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή, με την διεξαγωγή τεστ, από την ενημέρωση ότι ένας δικηγόρος του νομού που υποβλήθηκε στο τεστ βρέθηκε θετικός στον ιό.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr