6.000 κεριά θα ανάψει στα νεκροταφεία τη Μ. Παρασκευή ο δήμος Ξάνθης

16 Απριλίου 202010:05

Τα κοιμητήρια συγκαταλέγονται στους τόπους λατρείας, οπότε παραμένουν κλειστά και έτσι θα είναι κλειστά και τη Μεγάλη Παρασκευή.      

Ο Δήμος Ξάνθης θα ανάψει, ως προέκταση του χεριού σας,  σε όλα τα  κοιμητήρια των διοικητικών του ορίων,  τα καντήλια με  6.000  κεριά διαρκείας,  την ώρα της τέλεσης του Τρισάγιου, για τους ανθρώπους μας, για τους αγαπημένους μας, και όλοι μαζί  θα  προσευχηθούμε από τα σπίτια μας, αυτές τις ιδιαίτερες ημέρες.

Ευχαριστούμε την εταιρία «Dasteri» που ευγενικά χορηγεί  τα υλικά για το σκοπό αυτό και όλο το προσωπικό των κοιμητηρίων του Δήμου Ξάνθης που  συνδράμει στη δράση αυτή.

Ο συμβολισμός της Αποκαθήλωσης του Ιησού Χριστού  και της ταφής του, η Μεγάλη Θυσία που έγινε αιτία και μέσο απολύτρωσης του ανθρώπινου γένους, να μας δείχνουν τον δρόμο του αυτοπεριορισμού, της στέρησης, την κοινωνικής αποστασιοποίησης, του «Μένουμε σπίτι», για να φτάσουμε προς  τη χαρά, την αποδέσμευση, τη λύτρωση, την Ανάσταση.

Μένουμε σπίτι.
Προσευχόμαστε για τους κεκοιμημένους.

Το βλέμμα μας στρέφεται προς την επόμενη ημέρα, τη χαρά, την ελπίδα, την Ανάσταση της κοινωνίας μας.                

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr