57χρονος στην Καβάλα εκβίαζε 38χρονο επιχειρηματία

30 Ιουνίου 201410:45

Συνελήφθησαν τις δύο τελευταίες μέρε  στην Καβάλα, ένας 57χρονος ημεδαπός και ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εκβίασης, απειλής, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και κλοπής.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από σχετική καταγγελία 38χρονου επαγγελματία, σύμφωνα με την οποία, ο 57χρονος, το μεσημέρι της 28-6-2014, τον απείλησε και απαίτησε εκβιαστικά από αυτόν είτε να του παραδώσει τα κλειδιά του καταστήματος, που υπεκμισθώνει από τον γιό του, είτε να του καταβάλει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία αυτού.

Ακολούθως, ο 57χρονος μετέβη στο παραπάνω κατάστημα και αφού το διέρρηξε, προβαίνοντας ταυτόχρονα σε αλλαγή κλειδαριάς, αφαίρεσε από το εσωτερικό του την ταμειακή μηχανή, που περιείχε 200 Ευρώ και διάφορα τιμολόγια, τα οποία παρέδωσε, λίγη ώρα αργότερα, καθ΄υπόδειξή του, ο ένας 26χρονος συνεργός του στον επαγγελματία , έχοντας κρατήσει τα χρήματα.

Άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση από τους αστυνομικούς, οι οποίοι πραγματοποιώντας επιστάμενες αναζητήσεις, το ίδιο βράδυ, εντόπισαν και συνέλαβαν αρχικά τον 57χρονο και λίγη ώρα αργότερα τον 26χρονο.

Σημειώνεται ότι ο 57χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ληστεία.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr