“Ανοίγουν” τα νέα Voucher για ανέργους 18-24 ετών. Ανιστροφή των όρων

18 Φεβρουαρίου 201608:45

Η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ με δελτίο τύπου ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος κατάρτισης για 15.000 ανέργους ηλικίας 18-24 που προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Εργασίας.

Στην ανακοίνωσή του κάνει ιδιαίτερη αναφορά στους όρους που αντιστρέφονται υπέρ των εργαζομένων σε σχέση με τα πολυσυζητημένα προγράμματα voucher , τα οποία αντικαθιστούν τα νέα προγράμματα.

Στην Ξάνθη θα υπάρξουν αρκετοί  ωφελούμενοι άνεργοι, που θα καταρτιστούν με συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών τα οποία βασίζονται στα εγκεκριμένα επαγγελματικά περιγράμματα, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

Εναλλαγή κατάρτισης και Πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις διάρκειας 26- ωρών ώστε να επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή αφομοίωση των γνώσεων.

Με τον ανασχεδιασμό του προγράμματος οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν 1471 ευρώ και όχι 799 ευρώ που προβλεπόταν αρχικά. Η αύξηση σε ποσοστό 84% των αποδοχών του καταρτιζόμενου ανέργου προέκυψε διότι αντιστράφηκε η αναλογία δαπάνης μεταξύ παρόχων κατάρτισης και ανέργων.

Δημιουργείται ειδικό μητρώο επιχειρήσεων, κάδων ανά ειδικότητα και περιοχή, μέσω του οποίου οι εταιρίες θα ζητούν άνεργους για πρακτική άσκηση, . Ο εξορθολογισμός των κονδυλίων επέφερε διπλασιασμό των αμοιβών των ωφελουμένων.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr